Elf vragen aan… Lars van de Graaf

SCHIJNDEL – Een van de weinige Avanti-spelers van buitenaf is doelman Lars van de Graaf. De Eindhovenaar belandde via de liefde in Schijndel en heeft dit seizoen zijn plaats onder de lat veroverd bij de tweedeklasser.

 • Naam: Lars van de Graaf.
 • Geboren: 28 september 1998 in Eindhoven.
 • Club(s): Ik ben begonnen bij WVVZ, wat fuseerde en WODAN werd, daarna ben ik naar DBS gegaan en nu speel ik voor het tweede jaar bij Avanti’31.
 • Positie: Keeper. Daar ben ik mee begonnen toen ik 5 jaar oud was en ik heb nooit nagedacht over een andere positie.
 • Dagelijks leven: Ik woon op dit moment nog in Eindhoven, maar ben samen met mijn Schijndelse vriendin aan het kijken voor een huis in Schijndel. Vandaar dat het een makkelijke keus was om naar Avanti’31 te gaan. Ik werk bij Dikkerboom betonboringen en vind het leuk om muziek te luisteren en leuke dingen te doen met vrienden.
 1. Sterkste/zwakste punt: Sterk zijn mijn uittrappen, zowel vanaf de grond als uit mijn handen, hoge ballen en één-op-één situaties. Zwak is mijn linkerbeen. Een sterk, maar soms ook zwak punt is dat ik veel coach in het veld. De spelers vinden het fijn, alleen soms is het overbodig.
 2. Kunst- of natuurgras: Ik speel het liefst op een goede grasmat, maar soms is het ook beter om uit te wijken naar kunstgras. Vind ik niet erg, want daar ik heb in Eindhoven altijd op gespeeld. Bij Avanti spelen we op natuurgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Op dit moment wit met groen, maar de kleur maakt voor mij echt niks uit. Elk seizoen loop ik met iets anders, als het merk maar Adidas is.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het tenue van Avanti, omdat we sinds dit seizoen een nieuwe kledinglijn hebben, en ook ons eigen sportpark natuurlijk. Kan niet anders, door de nieuwe kantine.
 5. Mooiste voetbalmoment: Het kampioenschap in de 3e klasse, afgelopen seizoen. Dat werd uitbundig gevierd met iedereen van de club. Ook de halve finale voor de beker tegen Meerssen was een moment om niet te vergeten. Die verloren we wel met 0-1, maar we deden niks onder voor de kampioen van de vierde divisie.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Vorig seizoen begon ik met goede moed bij mijn nieuwe club, totdat ik in de voorbereiding mijn pink brak en een paar weken langs de kant zat. Mijn kans om eerste keeper te worden was daarmee verkeken. De rest van het seizoen keepte ik bij het tweede en een paar beker- en oefenwedstrijden bij 1. Gelukkig ben ik inmiddels wel eerste keus.
  Mijn grootste blunder was een paar weken geleden, bij de inhaalwedstrijd tegen Prinses Irene. We stonden met 1-2 voor en in de 85e minuut kregen we een onnodige vrije trap tegen. Die verwerkte ik verkeerd en kwam in mijn eigen goal terecht. Daar heb ik wel even van gebaald.
 7. Opvallendste teamgenoot: Mees van der Heijden, omdat de tegenstanders hem op het veld vaak onderschatten. Hij is van alle markten thuis. Binnen de lijnen een hele belangrijke speler, maar ook zeker in de kantine. Dan gaat hij tot de late uurtjes door.
 8. Voetbalhumor: Iedereen kent de grap van de tijgerbalsem wel. In de tijd dat ik nog bij DBS speelde, kwam één persoon regelmatig iets later naar buiten. Na het douchen kwam er dan af en toe wel eens iemand boos de kantine ingelopen en iedereen lag dan in een deuk van het lachen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Met Avanti’31 naar de 1e klasse promoveren. We hebben een jong en talentvol team, wat dat zou kunnen bereiken. Ik wil het hoogst haalbare uit mezelf halen, daar zal ik alles voor doen.
 10. Beste speler uit de regio: Dat is voor mij Roel Kappen. Ik ben nog niet zo bekend in de regio, vandaar dat ik iemand uit onze eigen groep kies. Roel is een hele goede jongen, die altijd voor iedereen klaar staat, en een speler met zijn kwaliteiten heb ik op dit niveau nog nog nooit gezien. Zijn vrije trappen rond de zestien meter zijn levensgevaarlijk. Het maakt niet uit waar je de bal vraagt, Roel legt hem daar neer.
 11. Opvallendste regioclub: Zwaluw VFC. Net kampioen geworden in de 3e klasse en tot op de laatste speeldag in de eerste periode bovenaan gestaan in de 2e klasse. Ze hebben een goed team en kunnen denk ik mee blijven doen voor het kampioenschap.
Foto: Piet van Vorstenbosch