‘Alles staat zo dicht bij elkaar’

DRUNEN – Al sinds 5 november is RKDVC ongeslagen. Twee competitiewedstrijden eindigden sindsdien gelijk en vier keer werd er gewonnen. Sam Pietersen merkt echter dat RKDVC maar moeilijk een slag kan slaan naar de bovenste plekken. “Komt omdat alles zo dicht bij elkaar staat.”

Ondanks de indrukwekkende reeks vinden we de Drunenaren nog altijd slechts terug op plek 6 in de 3e klasse C. “Maar we draaien lekker de laatste tijd, we kijken naar boven en staan er ook goed voor in de tweede periode”, weet Pietersen. Buurman Nieuwkuijk, die bovenaan staat, heeft slechts vier punten meer.

Volgens de 23-jarige middenvelder is RKDVC er ten opzichte van vorig jaar alleen maar op vooruitgegaan: “We hebben veel afwisseling in het team, de selectie is breder geworden. Een goede lichting, die vorig jaar met de O18 van de hoofdklasse naar 4e en daarna ook nog naar de 3e divisie promoveerde, is doorgestroomd naar de selectie. Drie of vier jongens daarvan zijn aangesloten bij het eerste. We hebben sowieso een jong team, waarbij we elkaar allemaal begrijpen en de teamsfeer goed is. We weten van elkaar dat het voetballend goed zit, maar soms moet het op een andere manier gespeeld worden. Daar worden we steeds beter in.”

Rechtzetten
Na de mooie 2-4 zege (in de slotfase) op het sterke Nulandia, ontvangt RKDVC aanstaande zondag het nabijgelegen Helvoirt. Officieel een Willy Naessens Derby Cup-wedstrijd, maar voor Pietersen zitten er weinig derbygevoelens bij. “Eerlijk gezegd ken ik Helvoirt niet echt. Alleen van dit seizoen, toen we in de eerste competitiewedstrijd met 3-1 van ze verloren. Dat moeten we zondag maar eens recht gaan zetten.”

Foto: Arjan van Dongen