Bijna weekend: vrezen voor degradatie

DEN BOSCH – Voordat het carnavalsgedruis losbarst mogen we nog één weekend genieten van onze favoriete sport. Alle competities komen weer in actie, dus wij beschouwen weer kort voor.

Eerst nog heel even terug naar gisteravond. Toen werden namelijk twee eerder gestaakte duels alsnog afgewerkt. DBN’22 kon de 1-0 achterstand bij SCG’18 niet goedmaken. Sterker nog; het werd eerst (via Axel van Litsenburg en Stan van Rooij) 3-0, voordat Dayen van Koppen nog wat terugdeed. DVG ging zonder kleerscheuren weg uit Velddriel. In de resterende 21 minuten veranderde niets aan de stand: 1-2. Vriendschappelijk won BVV met 0-1 bij Jan van Arckel, door een goal van Erngelo Martha.

Zes-punten-duel
OJC Rosmalen, waar in shock is gereageerd op het plotselinge overlijden van de beheerder, gaat zondag op bezoek bij UNA en in de 4e divisie speelt Nemelaer tegen Wittenhorst een zes-punten-duel. Bij verlies is de veilige 12e plek namelijk voorlopig uit zicht en moet Nemelaer na een goede start als debutant toch echt gaan vrezen voor degradatie naar de 1e klasse. Daarin ontvangt Emplina, knap op de tweede plek, zondag Moerse Boys.


Twee grote nederlagen

In de 2e klasse C moet Zwaluw VFC zich op eigen veld zien te herstellen van twee toch grote nederlagen (1-5 tegen Uno Animo en 4-1 bij CHC). Tegenstander is SVSSS, een van de voormalige clubs van Zwaluw-trainer Pierre van Berkel. Schijndel, de verrassende nummer 3 van 2E, krijgt zondag te maken met de sensationele nummer 2 Handel, die vorige week nog koploper Boekel Sport met 3-0 versloeg.


Koploper tegen hekkensluiter

Hekkensluiter DBN’22 gaat het in de 3e klasse C opnemen tegen koploper Nieuwkuijk, en RKDVC (wat startte met 2 zeges in 6 duels, maar sindsdien ongeslagen is) hoopt tegen Helvoirt de stijgende lijn door te zetten. Daarover later vandaag meer, in een interview met RKDVC’er Sam Pietersen.

Nooit Gedacht en Alem (tegen elkaar in Geffen) kunnen de punten allebei heel goed gebruiken, Haarsteeg – Den Dungen is ook een mooie clash en hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld DSC – Nulandia en EVVC tegen Real Lunet.


Lange winterstop

Vorige week nog geen regulier programma, maar nu wordt ook in de 4e klasse de competitie weer hervat. Nieuwe zaterdagclub Jan van Arckel heeft winterstop tot ver na carnaval (!), maar in de 4e klasse D van het zondagvoetbal is (op bezoek bij Elshout) winst noodzakelijk voor ODC, in de spannende strijd om de koppositie met DVG en Essche Boys.

Die concurrenten krijgen te maken met respectievelijk Maliskamp en RKKSV. De (sub)topper van de 4e klasse staat in Velddriel gepland, waar RKVSC het BMC van Erik Meulendijk ontvangt.


WEEKENDPROGRAMMA

vrijdag 2 februari
1eD:   FC Den Bosch – Helmond Sport  
1eD:   ZVS/Bodemflex – ZVV Ede 2  
Top:   Totelos – Biggelaar  

zaterdag 3 februari
2G:   Nivo Sparta – GRC’14  
3D:   BLC – Heukelum  
4G:   DBN’22 – SV De Braak  
4G:   Vlijmense Boys – Willem II  
4H:   ASH – Well  

zondag 4 februari
3eD:  UNA – OJC Rosmalen  
4eD:   Wittenhorst – Nemelaer  
1E:   Emplina – Moerse Boys  

2C:   CHC – Gilze  
2C:   Roosendaal – FC Engelen  
2C:   Zwaluw VFC – SVSSS  
2E:   Berghem Sport – Avanti’31  
2E:   Schijndel – Handel  

3C:   DBN’22 – Nieuwkuijk  
3C:   DSC – Nulandia  
3C:   EVVC – Real Lunet  
3C:   Haarsteeg – Den Dungen  
3C:   Nooit Gedacht – Alem  
3C:   RKDVC – Helvoirt  
3C:   SCG’18 – Margriet  

4D:   BVV – HRC’14  
4D:   DVG – Maliskamp  
4D:   SC Elshout – ODC  
4D:   RKKSV – Essche Boys  
4D:   RKVSC – BMC  
4D:   Buren – Wilhelmina 
4I:   Herpinia – WEC  

5C:   Hedel – FC Drunen  
5C:   Wadenoijen – HHC’09  
5D:   Boxtel – SDO’39  
5E:   Irene – SC Loosbroek  

Foto’s: Jan Verhoeven | Gerald van Zanten | Mary Klerkx