Weekendoverzicht: dubbele cijfers

DEN BOSCH – Hedel in de dubbele cijfers, een zevenklapper voor EVVC, ook CHC opnieuw op schot en de regionale zaalvoetballers blijven op stoom. 073voetbal vat het afgelopen voetbalweekend weer traditiegetrouw samen.

Vrijdagavond kwam FC Den Bosch niet verder dan 0-0 tegen Helmond Sport, maar in de zaal werd er twee keer gewonnen. ZVS/Bodemflex staat na de 4-0 zege op ZVV Ede 2 (drie keer Matthijs Bezem en een goal van Sjoerd van Lokven) stevig op de twee plaats in de 1e divisie. DZV/Van de Biggelaar is na de 3-7 zege op Totelos zelfs stevig koploper in de Topklasse.

Zaterdagvoetbal
Op zaterdag won Nivo Sparta ruim van hekkensluiter GRC’14: 5-0 (Iain Brands (2), Tonni Maric, Ilias Zaimi en Frenk Schaap). BLC verloor met 2-3 van hekkensluiter Heukelum (Sasha Gielis en Karma Sando Tsang), terwijl Vlijmense Boys juist geen moeite kende met Willem II: 3-0 door Nadim Azzoubaa (2) en Oscar Stanik. Het zaterdagteam van DBN’22 verloor met 0-2 van SV De Braak en Well beleefde in Hellouw een kansloze middag tegen het ASH van Remy Schouwenaar (6-0).

Intikker
OJC Rosmalen boekte zondagmiddag een knappe 0-1 zege op UNA door een eigen doelpunt. Nemelaer verspeelde bij Wittenhorst opnieuw een voorsprong. Een eigen doelpunt en Joeri Vugts zorgden voor 0-2, waarna de Limburgers nog terug kwamen tot 2-2. Emplina verslikte zich in nummer laatst Moerse Boys. Martijn de Wildt bracht de thuisploeg nog op voorsprong, maar het werd 1-2.


CHC op dreef

In de 2e klasse C was CHC wederom op dreef. Tegen Gilze vlogen ze weer als vanouds binnen; via Wesley Meeuwsen (3), Ayoub Bakkali (2) en René Geerts werd het 6-3. Zwaluw VFC wist zich tegen SVSSS te herstellen van de laatste twee forse nederlagen tegen Uno Animo en CHC. De Vughtse ploeg won nu zelf ruim. Martin de Laat (2), Bram van der Meer en Matthijs Bezem maakten er 4-0 van. FC Engelen wist de verrassende zege tegen Uno Animo, van vorige week, geen vervolg te geven. Lucas Lavèn scoorde voor de extreem jonge ploeg (gevormd door veelal tieners), maar Roosendaal was met 3-1 te sterk.


6 wedstrijden ongeslagen

Omdat de voorzitter van Berghem Sport enkele dagen eerder plotseling overleed, werd het duel met Avanti’31 uitgesteld, maar Schijndel kwam wel in actie. Het speelde met 2-2 gelijk tegen Handel, door doelpunten van Tijn Niemeijer en Thomas-Jan van Raaij. Schijndel is inmiddels al 6 wedstrijden ongeslagen.

Nieuwkuijk loopt uit
De lijstaanvoerder in 3C, Nieuwkuijk, maakte op bezoek bij hekkensluiter DBN’22 geen fout. Milan van Esch en Roy de Vaan scoorden en het werd 0-2. Nieuwkuijk liep zelfs uit op de concurrentie, want Nulandia ging door een goal van Roy van Beurden met 1-0 onderuit bij DSC. Haarsteeg speelde op eigen veld met 2-2 gelijk tegen Den Dungen (Koen Sleutjens en Bjorn de Kort allebei twee keer) en na een fraaie 7-1 zege op Real Lunet is EVVC daardoor de nieuwe nummer 2. Rob van Dijk, Gerwin van den Boom (beiden 2), Teun Schoones, Falko van der Rijt en Edgar Glaudemans scoorden, Enes Sonay namens Real.


6 punten in 4 dagen

RKDVC pakte vorige week nog twee punten extra in de slotfase en het leek (door Thijs Lammers en Pim van Hulten) ook te gaan winnen van Helvoirt, maar Rico de Laat schoot vanaf elf meter raak en in het slot maakte Menno van Hattum nog gelijk: 2-2. SCG’18 won, net als op de eerste speeldag, opnieuw met 2-1 van Margriet en voegt zo binnen 4 dagen 6 punten toe aan het totaal. Arthur Bot en Bas de Langen scoorden.

Scoren vanaf 60 meter
Alem won verrassend ruim bij Nooit Gedacht. Tim Bissels scoorde voor de Geffenaren, maar via Mats Steenbekkers (2), Mart van Boxtel (2) en Lars Steenbekkers werd het 5-1. Vooral de treffer van laatstgenoemde (de centrale verdediger, níet de Lars van de tweeling) was van grote schoonheid: een afstandsschot van 60 meter. Halverwege de competitie lijkt het voor DBN’22 en Real Lunet lastig te worden om rechtstreekse degradatie te ontlopen, maar kan het voor álle overige 12 ploegen nog alle kanten op.


Top-3 maakt geen fout

Na een lange winterstop werd ook de 4e klasse D weer hervat. DVG gaat als koploper de carnaval in, na een 2-0 zege op Maliskamp (Luuk van de Ven en Jurre van Vechel). ODC maakte ook geen fout en won in Elshout met 1-4 (Sjoerd van Lokven (2), Jop Broeren, Teun Timmermans). Ook nummer 3 Essche Boys won; bij RKKSV met 1-3 (Jasper Vorstenbosch (2) en Rudi van Gemert). Vincent Gravesteijn scoorde namens de Kruisstraat.

RKKSV rode lantaarn
Na een spectaculaire 4-3 zege op BMC is RKVSC gestegen naar de 4e plaats. Chamel Ramadan, Paul Eerhart, Paolo Figuerido Barbosa en Houssein el Barnichi scoorden, Thijs Govers (2) en Teun van Gessel namens de Berlicummers. Wilhelmina reed op een eenrichtingsweg richting het doel van Buren, maar leed desondanks een verrassende 1-0 nederlaag tegen de nummer laatst. De rode lantaarn gaat daarmee over naar RKKSV. BVV speelde 1-1 tegen HRC’14 (Delano van Boxtel) en in 4I won WEC met 2-3 van het Herpinia van Hans Lathouwers (Danny Verbakel (2) en Luuk Vorstenbosch).


10-1

In 5C eindigde Hedel tegen FC Drunen voor het eerst dit seizoen in de dubbele cijfers. Jaouad Chraou tekende voor de helft van de productie en ook Jelmer Toonen, Roel Bruijgom, Younes Hadouir, Mike van ‘t Zand en een ongelukkige tegenstander kwamen op het scoringsformulier. Soufiane Bakkali, oud-Vlijmense Boys en -CHC, zorgde voor de Drunense eretreffer: 10-1.

In het spoor
HHC’09 kwam niet verder dan 0-0 bij Wadenoijen, Boxtel won de strijd om de vijfde plaats in 5D van SDO’39: 3-1 door Hayke van Heesch, Valentijn Waals en een eigen doelpunt. Irene blijft door de 3-1 zege op SC Loosbroek (het voormalige WHV) in het spoor van koploper SV Olland van Remco Kivit. Owen van Lith, Stan Versantvoort en Milan van Rooij scoorden.

Komende week hebben we op voetbalgebied alleen FC Den Bosch en zaalvoetbal in de aanbieding. Aanstaande woensdag speelt ZVS/Bodemflex de topper bij koploper Fermonia Boys en vrijdag ontvangt FCK/De Hommel ZVV Eindhoven. Den Bosch speelt op carnavalszondag uit tegen ADO Den Haag.

Foto’s: Gerrit vd Bogaard | Thijs Meeuwsen | Ludo Servais | Annie Sterks