François Scheij: 300 duels in Hedel 1

HEDEL – Rondom de 10-1 overwinning van Hedel was zondag verrassend genoeg François Scheij de gevierde man. De (reserve)doelman van de vijfdeklasser noteerde onlangs zijn 300e wedstrijd bij de hoofdmacht van zijn club en werd om die reden in het zonnetje gezet door zijn teamgenoten.

“Een hele eer om in het rijtje te komen met Michel Wolfert en Martijn Donkers, die ook allebei tot dit aantal duels zijn gekomen”, reageert Scheij, die blij is dat hij zijn doel heeft bereikt. “Mijn debuut maakte ik in het seizoen 2008-2009. De honderdste en tweehonderdste wedstrijd waren tegen FC Drunen en Buren en de driehonderdste in november al, uit tegen Wadenoijen. Maar ze vonden het mooier om het uit te reiken bij een thuiswedstrijd.”

Invalbeurt
De ruime voorsprong tegen (toevallig opnieuw) Drunen gaf Hedel-coach Fatah Hadouir alle ruimte om Scheij een invalbeurt te gunnen. Vanwege een blessure aan zijn vinger en wondroos op het scheenbeen kwam de goalie dit seizoen nog weinig in actie. “Maar ik heb wel op de bank gezeten en wanneer je op de lijst staat, telt het al als een wedstrijd.”

Scheij maakte de afgelopen vijftien seizoenen van alles mee bij Hedel 1. Een van de hoogtepunten noemt hij het kampioenschap met het 1e én 2e elftal in 2009. “Mooi dat mijn opa Wim, die toen op sterven lag, dat nog kon meemaken en trots tegen de zusters zei: dat is mijn kleinzoon die kampioen is geworden. Verder natuurlijk de promotie via de nacompetitie in 2018. En Martijn Donkers, die ook 300 wedstrijden achter zijn naam heeft staan, is momenteel mijn keeperstrainer, ook wel bijzonder natuurlijk.”

Foto: Gerrit vd Bogaard