Regionale topscorers: peloton verlaten

DEN BOSCH – Hattricks in Den Dungen en Helvoirt, en ook bij DSC, BLC en Wilhelmina, maar de topscorer van het weekend was eens te meer Jaouad Chraou. De spits van de vijfdeklasser Hedel maakte vier van de zeven treffers bij de 1-7 zege op Ophemert.

Het wordt nogal een eenzijdig relaas over onze regionale topscorerslijst. In wielertermen: Chraou heeft het peloton verlaten en gaat er alleen vandoor.

Een mooier verhaal kunnen we vertellen over de drie treffers van Rico de Laat (foto), die Helvoirt leek te laten winnen van EVVC. Totdat Rob van Dijk en Gerwin van den Boom in de extra tijd opstonden: 3-4.

Eerste hattricks
Silas Postma (met zijn eerste hattrick in Den Dungen 1, tegen DBN’22), Roy van Beurden (met eveneens zijn eerste competitiehattrick, namens DSC tegen Real Lunet) en BLC-aanvaller Max Opsteeg (die zijn seizoenstotaal van 2 naar 5 schoot) zullen met een fijner gevoel huiswaarts zijn gekeerd.

Hetzelfde geldt voor Bjorn van Bijnen, die twee keer scoorde én won met Vlijmense Boys, en Jeroen de Jong, die met zijn eerste drie van het seizoen (!) zorgde voor de 3-2 winst van Wilhelmina op RKKSV. Brent de Wijs maakte er ook twee, maar zal ze vast graag willen inwisselen als het gelijkspel van Nieuwkuijk tegen RKDVC er alsnog mee kan worden omgezet naar winst. Helaas voor hem is dat slechts een illusie. Maar goede zaken op de topscorerslijst deed hij er wél mee.

Onderstaand de top van het regionale topscorersklassement.

Topscorers per 26-02
Jaouad Chraou Hedel 27 +4
Wesley Meeuwsen CHC 20
Bjorn van Bijnen Vlijmense Boys 15 +2
Joeri Vugts Nemelaer 14 +1
Brent de Wijs Nieuwkuijk 14 +2
Sander Willems Wilhelmina 13

Alle doelpuntenmakers van seizoen 2023-2024 op onze speciale Topscorers-pagina.

Foto: Arjan van Dongen