Nieuwe speler en Fransman op proef

ROSMALEN – Met het vastleggen van Nordin Errouk (23) heeft OJC Rosmalen weer een aanvallende versterking gepresenteerd voor het nieuwe seizoen. De rechtsbuiten komt aanstaande zomer over van Best Vooruit. Daarnaast heeft OJC een Franse spits op proef.

Errouk genoot zijn opleiding bij FC Eindhoven en UNA, maar brak er nooit door in het eerste elftal. Dit seizoen lukte hem dat wel in Best, waar hij een van de uitblinkers in de Vierde Divisie is. De technisch vaardige aanvaller werd in de winterstop ook uitgeroepen tot ‘speler van het toernooi’ bij de Meierij Cup. Ook Thomas Verkuijlen leek naar OJC Rosmalen te komen, maar de 25-jarige linksbuiten van OSS’20 zag toch van een overgang af.

Stand van zaken
Eerder presenteerde OJC al HVCH-spits Milan Raijmaekers, die samen met de andere nieuwe aanvaller het vertrek van smaakmaker Mouad Hassan moet doen vergeten. Net als Hassan vertrekt ook Shaquille Simmons naar UNA, Lex van Dijk verkast naar Gemert, Sam Spijkers kiest voor Achilles Veen en Saad Laazizi en Jeroen Keeris lijken OJC eveneens te verlaten. Dennis van Meurs en Tom Wijkmans twijfelen nog over hun voetbaltoekomst. Een tiental spelers van de selectie heeft wel toegezegd te blijven.

Franse ex-prof
Mogelijk wordt OJC ook nog lopende dit seizoen aanvallend versterkt. Vorige week meldde zich met Tristan Matuba een 29-jarige Fransman, met een verleden in het profvoetbal, bij de derde divisionist. Matuba speelde bij Mulhouse, Montrouge, Saint-Lô (Frankrijk) en het Zwitserse YF Juventus, maar woont sinds kort in Tilburg en traint mee bij OJC om mogelijk langer te blijven.