DSC op strijd en inzet naar periode?

KERKDRIEL – In de 3e klasse C blijft het alle kanten op gaan. DSC (wat het seizoen matig begon, maar aan een flinke opmars bezig is) mag zich de verrassende koploper van de tweede periode noemen. “Twee keer winnen en we hebben een prijs”, weet aanvoerder Roy van Beurden.

Afgelopen weekend boekte DSC nog een 1-7 overwinning bij Real Lunet. “Leuk, een keer wat meer goals en belangrijke punten voor de periode”, aldus Van Beurden, die er 3 binnen prikte en zijn totaal daarmee op 12 bracht. “Natuurlijk wel lekker als je al een aantal keer de beslissende maakt, maar ik schuif mezelf niet graag naar voren. Dit had niet gekund zonder de strijd die wij leveren als team.”

De nog maar 22 jaar oude captain wil het niet horen, maar hij is zonder twijfel een van de sterkhouders van de ploeg. Van Beurden heeft het liever over de goede reeks van zijn club: “Maar verlies je zondag van Helvoirt, dan zijn de periodekansen verkeken en sta je weer op een punt van de nacompetitie naar degradatie. Het zit gewoon heel dicht bij elkaar. Vóór Real Lunet waren vier eindstanden van ons 1-0. Dat geeft wel aan hoe spannend en leuk het elke week is.”

Het leeft in Kerkdriel
Dat de meeste wedstrijden in het voordeel van DSC uitvielen, zorgt ervoor dat het leeft in Kerkdriel. “Zondag waren er zóveel supporters mee, dat het leek alsof wij thuis speelden”, glimlacht Van Beurden. Een van hen was Jan Hooijmans, vader van eerste elftalspeler Gerd-Jan. “Die filmt regelmatig bij de wedstrijden en dat levert leuke beelden op. Na afloop is het in de kantine ook altijd super druk en heel gezellig.”

De clubtopscorer hoopt volgende week zondag op een mooi feestje: “Wie weet kunnen we de periode pakken, alleen mogen we Helvoirt niet onderschatten en is de laatste wedstrijd tegen Nieuwkuijk. Maar iedereen kan van elkaar winnen en veel draait om strijd en inzet. Dat zit bij ons wel goed. De overwinningen van de laatste tijd zorgen voor meer plezier en er wordt net een stapje extra gezet voor elkaar.”

Foto: Gerald van Zanten