Verhoeven hoopt op afscheid met promotie

AMMERZODEN – “Nog eventjes knallen en de Jantjes naar de 3e klasse brengen”, zegt Geert Verhoeven met opvallend veel bravoure. Daarna is het voor hem voorbij. De 32-jarige doelman van de zaterdag vierdeklasser hangt zijn handschoenen na dit seizoen aan de spreekwoordelijke wilgen.

Vertrouwen is er volop bij Jan van Arckel. Zeker na de 1-5 overwinning van afgelopen weekend, uit bij titelconcurrent BES/De Valk. Zijn club naar de 3e klasse brengen, het is een mooi streven. Maar gaat dat  ook echt lukken? “Met de inzet van zaterdag sowieso”, denkt Verhoeven, wiens lichaam tot zijn spijt niet meer meewerkt. “Vaak heb ik op zondag en maandag nog last. Daarnaast is er afgelopen Kerst een mooi klein meisje gekomen, waar ik graag mijn tijd mee wil doorbrengen.”

Zeventien seizoenen
De loodgieter kijkt terug op mooie jaren bij WNC, Roda Boys en natuurlijk zijn eigen club. “Vanaf mijn vijftiende zit ik – toen nog als reservedoelman – al bij het eerste. Met WNC promoveerden we naar de 1e klasse.” Vertrouwen in zijn opvolger? Die is volgens Verhoeven nog niet bekend: “Ik denk dat Giel (trainer Goesten, red.) er een keeper bij wil halen. Job (Lamers, 17 jaar, red.) is er eentje voor de toekomst.”

Foto: Gerald van Zanten