DZV/Biggelaar de eerste kampioen

DEN BOSCH – Met slechts één nederlaag in 16 competitiewedstrijden heeft DZV/Van de Biggelaar zich tot ongenaakbare kampioen van de Topklasse C weten te kronen. De Bossche zaalvoetballers promoveren daarmee naar de landelijke eerste divisie.

Winst op ZVV Middelburg was genoeg en in de sporthal van het Rodenborch College – tegenwoordig de thuisbasis van De Biggelaar – slaagde DZV vrijdagavond in die missie: 4-2. “We hebben een leuk teampje staan”, vertelt trotse coach Mathieu de Bekker, al jaren de duizendpoot van het team. “Dit seizoen draaien we zo goed omdat we vooral als team sterk voor de dag komen. Iedereen is altijd aanwezig, dát maakt het verschil. Maar er is ook vooral een goede sfeer, het zijn allemaal vrienden van elkaar.”

Spelersgroep
De selectie van DZV/Van de Biggelaar wordt gevormd door doelman Christian van den Hooven (lager team Vlijmense Boys), Mathieus broer Martien de Bekker (CHC), Sven Roos (HVCH, maar volgend seizoen OJC), Bram Lederer (OJC), Bram van der Putten (Roda Boys), Rick Wels (OJC), Ritchie van Ooijen, Gino Damen, Martie Aarts en Jael Swarts (allemaal Emplina).

“Daarnaast hebben ook Paul Eerhart (RKVSC, red.), Angelo Stoové (BLC, red.), Luuk Vogels en Alec Janssen (beide OJC, red.) ingevallen”, vult De Bekker aan. “En niet te vergeten Lenard den Teuling natuurlijk. Die keepte aan het begin van het seizoen nog, maar is helaas niet meer onder ons. Knap dat we zo goed presteren, met allemaal Bossche jongens.”

Gebrek aan beter
Zelf trekt De Bekker, die op wedstrijddagen de staf vormt met Sem Stakenburg en Jan de Zoete, in nood de schoenen ook nog aan. “Af en toe heb ik meegedaan, zelfs nog een keer als keeper. Bij gebrek aan beter, haha. Ongelofelijk dat we toch kampioen zijn geworden, maar volkomen terecht. Volgend seizoen gaan we met deze groep, gewoon met eigen jongens, naar de eerste divisie.”

Foto: Zeno Kerste