Weekendoverzicht: weer monsterscore

DEN BOSCH – Hoewel donderdag de lente begon, toch een koud en guur weekend. Desondanks de nodige doelpunten op de regionale velden. Zo maakte ook CHC gehakt van FC Engelen, werd DZV/Van de Biggelaar kampioen, kreeg FC Den Bosch eindelijk weer een strafschop (maar miste die), Nieuwkuijk kan inmiddels de titel ruiken, Hedel maakt de titelstrijd juist weer spannend en er was een zevenklapper voor Boxtel.

Met een 4-2 zege op ZVV Middelburg pakte ‘De Biggelaar’ het kampioenschap in de Topklasse en daarmee is de kans aanwezig dat het volgend seizoen het Gestelse ZVS/Bodemflex (wat bovenin de eerste divisie meedraait) treft. ZVS was overigens vrij, maar FCK/de Hommel behaalde een spectaculair gelijkspel tegen FC Marlène: 7-7.

Drie keer 1-2
Zaterdagmiddag won Nivo Sparta met 1-2 bij Hardinxveld (Marijn van Rijswijk en Iain Brands) en ook bij Woudrichem – BLC en DBN’22 – SV TOP stonden die cijfers op het bord. Voor BLC scoorden Jelmer ter Avest en Ties van de Aa. Hamza Bouharrou scoorde (net als vorige week) namens DBN. Well ging met 5-0 onderuit tegen Herovina.


OJC Rosmalen verloor met 0-2 van koploper Barendrecht en ’s avonds mocht FC Den Bosch, uit bij MVV, zowaar weer eens aanleggen van elf meter. In het betaalde voetbal was er geen ploeg die langer geen strafschop kreeg. Na 824 dagen was het weer zover, maar Kacper Kostorz faalde vanaf elf meter. Het bleek een dure, want MVV (dat een uur met tien man speelde) won met 1-0.

Nemelaer is (na een 0-2 nederlaag tegen EVV Echt) op de 15e plaats in de Vierde Divisie beland en Emplina speelde bij Sparta’25 met 1-1 gelijk (doelpunt Niels Nagtzaam).

Opnieuw dubbele cijfers
In 2C deed CHC tegen FC Engelen wat het moest doen: ruim winnen. Na de 12-0 tegen Zwaluw incasseerde Engelen er nu tien tegen CHC. Via goals van Wesley Meeuwsen (5), René Geerts, Jasper Waalkens, Martien de Bekker, Rick Heesakkers en Parfait Luwawa liep ook CHC dus uit naar een monsterscore: 10-1. Tijs Stumphius maakte de eretreffer voor het team van Engelen, wat wegens een boycot van de selectie volledig bestond uit jeugdspelers.

Zwaluw VFC verloor de topper tegen Cluzona met 1-0, waardoor CHC nu zes verliespunten minder heeft dan de Vughtenaren. Avanti’31 was vrij in 2E, waarin buurman Schijndel met 4-0 verloor van DAW Schaijk.


Acht punten voor

In de 3e klasse C is Nieuwkuijk hard op weg richting de titel. John van Dommelen en Roy de Vaan schoten de club naar een 2-1 zege op achtervolger SCG’18, waarvoor Stan van Rooij scoorde. De voorsprong bedraagt inmiddels 8 punten. Haarsteeg, de nummer 3 op de ranglijst, kwam bij Helvoirt niet verder dan 2-2 (Noah Geurtz en Menno van Hattum, Koen Sleutjens en Robin van Esch), waardoor RKDVC – na een 2-0 zege op Nooit Gedacht (Pim van Hulten en Thijs Lammers) – nu gedeeld tweede is met de Gestelnaren.

DSC boekte een belangrijke 2-3 overwinning op EVVC. Gerwin van den Boom scoorde weer eens en ook Guus van de Rijt was trefzeker in Vinkel, maar Bram Zweers (2) en Leon van Heel zorgden ervoor dat de punten mee naar Kerkdriel gingen. Ook Den Dungen boekte, op bezoek bij Real Lunet, een belangrijke zege. Door Silas Postma (2), Remco Kersten en Loek van Grinsven werd het 1-4. Real scoorde via een eigen doelpunt.


Den Dungen én DSC gaan nu over Nulandia heen, dat met 0-2 verloor van Margriet. Alem is ook een plaats gestegen. Door een 3-2 zege op DBN’22 (2 keer oudgediende Kevin Broekmeulen en Mats Steenbekkers). In de ultieme slotfase scoorde ook Bas van Zeelst nog twee keer.

Top-4 wint
ODC kende geen problemen bij Maliskamp. Door Jop Broeren (2), Stijn Pijnenburg, Anir Mairouche en Sjoerd van Lokven won de koploper van 4D met 1-5. Mark van de Ven scoorde nog tegen. Ook achtervolger DVG won met 5-1 en wel van RKVSC. Teun Welvaarts maakte er drie en Luuk van de Ven en Jurre Traa scoorden eveneens. Jimmy Coort deed dat namens het gemankeerde Velddriel.


De nummer 3, Essche Boys, won ook: 1-0 tegen Buren (Lars van Wanrooij). BMC is weer de nummer 4, na een nipte zege op RKKSV. Thijs Govers, Teun van Oosterhout en Randy van Heijnsbergen zorgden voor een 3-0 voorsprong, waarna Max van Hemmen en Sjors van Zoggel de spanning nog terugbrachten: 3-2. HRC’14 – Wilhelmina werd afgelast (paasmaandag ingehaald), BVV won door een eigen doelpunt met 1-0 van Elshout.

WEC won in de 4e klasse I de topper tegen FC Uden ruim: 4-0. Stijn de Laat (2), Stef Verhoeven en Danny Verbakel wisten te scoren.

Hedel onderuit
In 5C leed koploper Hedel voor het eerst sinds 1 oktober weer een nederlaag. In Maurik/Eck en Wiel won thuisploeg MEC’07 met liefst 3-0. Hedels achtervolger BZS won wel (met 2-0 van HHC’09), waardoor het nu 2 punten achterstand heeft op de koploper én nog een wedstrijd tegoed.


Boxtel behaalde in eigen huis, tegen Were Di, een heuse zevenklapper. Door Lars van Hamond (2), Owen Kemps, Gino Mauriks, Mitchell Vogels, Jelle Breuer en Rick van Hamond werd het 7-1. Irene speelde tegen VITA met 1-1 gelijk (Levi de Rooij) en Maaskantse Boys kende geen moeite met Ruwaard: 5-0 door Jeffrey van den Hurk (2), Twan Thissen, Marcel Kiszko en Niels van Oorschot. Donderdag haalde MKB ook nog in tegen Gassel. Toen werd het 1-1 (Jeffrey van den Hurk).

Paasweekend
Volgende week, tijdens het paasweekend, een beperkt programma. Op zaterdag wel een mooie kraker tussen Jan van Arckel en Vlijmense Boys en maandag het bekerduel Geldrop – Zwaluw.

Foto’s: Annie Sterks | Nerissa Seebregts | Gerrit vd Bogaard