Abrupt afscheid van technisch manager

DEN BOSCH – Bij FC Den Bosch is technisch manager Yousuf Sajjad (31) per direct vertrokken. Hij zegt vanwege ‘persoonlijke omstandigheden’ bij zijn gezin in Engeland te moeten zijn, waarop de club een ogenblikkelijk afscheids verkoos.

Sajjad was sinds januari 2023 verantwoordelijk voor het technisch beleid van de club, maar kreeg het nog niet voor elkaar om FC Den Bosch uit de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie te loodsen. In een officieel persbericht rept hij uitgebreid over zijn tijd bij de club. “Voordat ik in deze functie begon, had ik een ontmoeting met alle aandeelhouders. Pas toen ik aan de slag ging besefte ik de enorme omvang van de uitdaging, omdat deze anders was dan mij was voorgespiegeld”, vertelt Sajjad onder meer.

“Yousuf heeft vanaf dag één knetterhard gewerkt om de club op sportief gebied verder te helpen. Hij stond voor de uitdaging om met een beperkt budget een competitief elftal samen te stellen”, aldus algemeen directeur Tommie van Alphen.

Opvolger
Sajjad vertrekt abrupt omdat de komende maanden in het teken staan van het samenstellen van de selectie voor komend seizoen. ‘Het is niet logisch deze verantwoordelijkheid in de handen te leggen van een vertrekkend manager’, aldus de club, die op korte termijn een opvolger verwacht te kunnen presenteren.