Amerikaanse aandeelhouders vertrekken

DEN BOSCH – Een dag nadat bekend werd dat technisch manager Yousuf Sajjad per direct is vertrokken bij de club, maakt FC Den Bosch nu ook bekend dat de vijf Amerikaanse aandeelhouders afstand doen van hun aandelen. Er zijn vier nieuwe (naar verluidt opnieuw buitenlandse) investeerders gevonden, die de eerste divisionist gedeeltelijk overnemen.

Het is kommer en kwel bij FC Den Bosch. De club staat niet alleen gedeeld onderaan, ook achter de schermen rommelt er van alles. Een deel van de omstreden aandeelhouders van de Amerikaanse Pacific Media Group (PMG) kwam de financiële verplichtingen niet na. Dat probleem lijkt verleden tijd, nu er nieuwe geldschieters zijn gevonden.

Gouden aandeel
Geen van de nieuwe aandeelhouders krijgt een belang van 25 procent of meer, verzekert de club. ‘Forza FC Den Bosch, de groep van lokale aandeelhouders, behoudt ook aandelen. Het gouden prioriteitsaandeel, waarmee onder andere de naam, clubkleuren, clubcultuur en vestigingsplaats gewaarborgd zijn, blijft eigendom van Stichting Behoud Betaald Voetbal ‘s-Hertogenbosch.’

FC Den Bosch heeft de voorgenomen overname voorgelegd bij de KNVB en hoopt de nieuwe aandeelhouders zo snel mogelijk te kunnen presenteren.

Foto: Gerald van Zanten