Stuntploeg WEC 2 naar de bekerfinale?

WIJBOSCH – In de competitie staan ze bijna onderaan, maar WEC 2 is in het bekertoernooi wél bezig aan een huzarenstukje. Het tweede elftal van de club uit Wijbosch stuntte tegen hoofdklassers en neem het maandag, in de halve finale, op tegen de koploper van het hoogste reserveniveau. Job van der Aa kijkt er met veel enthousiasme naar uit.

WEC 2 is een jong, multicultureel team wat onder leiding staat van trainers Yannick Santegoeds, Johan Korsten en Leon van Wanrooij, grensrechter Patrick Verhoeven en teammanager Maik Korsten. “We hebben een vaste en hechte groep, met vooral spelers onder de 23 jaar”, legt Van der Aa uit. “Onze aanvoerder Luuk Santegoeds – bezig aan zijn laatste seizoen als selectievoetballer – is als enige een stuk ouder dan de rest. Veel jongens hebben vanaf de basisschool bij elkaar in de klas gezeten. Voor ons is presteren op het voetbalveld net zo belangrijk als de gezelligheid in de kantine en daarbuiten.”

Dat presteren lukt in de reserve 2e klasse nog niet echt. WEC 2 staat bijna onderaan de ranglijst. “We spelen bij vlagen écht goed voetbal, maar vaak valt het geluk niet onze kant op”, legt de 20-jarige allrounder uit. “Best vaak wordt het gelijk en als we verliezen, is het áltijd met een nipt verschil. We worden eigenlijk nooit weggespeeld.”

Penaltykiller
Hoe anders is het in de beker, waarin het tweede elftal erop los stunt. Het avontuur begon met een nederlaag (!) tegen De Braak 2, waarna (op wonderbaarlijke wijze) in de slotfase van Erp 3 werd gewonnen en ook ASV’33 2 werd geklopt. “Met een beetje geluk lootten we daarna vrij en hielden we in de volgende ronde Gemert 2 op 1-1. Bij ons gingen alle strafschoppen erin en onze penaltykiller Stan van Heertum was op dreef, waardoor we wéér een ronde verder waren.”

In de kwartfinale werd het twee klassen hoger spelende Sparta’25 2 knap met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd. “En zo staan we nu dan opeens in de halve finale, daar hadden we alleen maar van kunnen dromen. Als we aan het begin van het seizoen hadden gezegd dat we er twee hoofdklasser uit zouden knikkeren, dan had iedereen ons voor gek verklaard. Maar het is toch gelukt.”

Strijdplan
Maandag wacht met HVCH 2, koploper van de hoofdklasse, in Heesch opnieuw een reserveteam van het allerhoogste niveau. “We hebben een strijdplan klaarliggen”, zegt Van der Aa met het spreekwoordelijke mes tussen zijn tanden. “Natuurlijk zijn we de underdog, maar we gaan er alles uithalen. We zijn niet voor niets zo ver gekomen in de beker én hoofdklassers liggen ons wel.”