Bijna (paas)weekend: inhalen en beker

DEN BOSCH – Er was ooit een tijd dat Pasen haast steevast een dubbel programma betekende op zaterdag én maandag. Maar tijden veranderen, ook in het amateurvoetbal. Meer kunstgrasvelden uiteraard, de verplichte uitwijking daar naartoe, maar ook het inplannen van doordeweekse inhaalwedstrijden leidt er toe dat dit paasweekend slechts vijf duels gepland staan.

Vanavond ontvangt FC Den Bosch het goed presterende FC Dordrecht. De bijna-hekkensluiter, die woensdag nog abrupt afscheid nam van de technisch manager, mag aan de bak tegen de verrassende nummer 5 van de competitie.


Titelkansen op het spel

Zaterdagmiddag speelt OJC Rosmalen in Veghel de streekderby tegen Blauw Geel’38 en in 4G halen Jan van Arckel en Vlijmense Boys hun vorige week uitgestelde wedstrijd in. De titelkansen van beide ploegen staan op het spel. Vlijmen is bij een nederlaag immers uitgeschakeld, terwijl de Jantje bij een zege juist op één punt van De Braak komen. Op de voorlaatste speeldag moet Jan van Arckel nog uit naar de koploper, en De Braak speelt in de laatste ronde nog uit tegen medeconcurrent BES/De Valk.


Derde periode

Op tweede paasdag ook nog een competitiewedstrijd. Wilhelmina gaat alsnog naar Hurwenen voor de confrontatie met HRC’14. De Kanaries zijn bij een overwinning zo goed als zeker van nog een jaar 4e klasse, maar zullen (na de 5-0 zege op Maliskamp) ongetwijfeld ook hun zinnen hebben gezet op de derde periode.

 

Halve finale
Tot slot nog een bekerduel. Zwaluw VFC is als enige regioploeg nog in de race en kan zich maandagmiddag niet alleen voor de halve finale, maar ook voor het tweede jaar op rij plaatsen voor de KNVB Beker.

Na FC Engelen, Alem, Helvoirt, De Valk en het zaterdagteam van Dongen moet nu dan Geldrop er (uit) aan geloven. De voormalig meervoudig amateurlandskampioen vecht op dit moment tegen degradatie uit de 2e klasse. Mogelijk dus volgend seizoen, naast OJC Rosmalen, ook wederom Zwaluw in de landelijke beker.


WEEKENDPROGRAMMA

vrijdag 29 maart
1eD:   FC Den Bosch – FC Dordrecht  

zaterdag 30 maart
3eD:  Blauw Geel’38 – OJC Rosmalen  
4G:   Jan van Arckel – Vlijmense Boys  

maandag 1 april
be:   Geldrop – Zwaluw VFC  
4D:   HRC’14 – Wilhelmina

Foto’s: Arjan van Dongen | Bente van Tooren | Gerald van Zanten