FC-jeugd ontvangt Ajax met hoge inzet

DEN BOSCH – Morgen, zaterdag 30 maart, speelt FC Den Bosch onder 16 een speciale wedstrijd. Om 12.30 uur zijn, op het hoofdveld van BVV, de leeftijdsgenoten van Ajax de tegenstander. Er wordt gestreden om een plaats in de bekerfinale en het gaat druk worden, denkt trainer Anthony Lurling.

De voormalig prof heeft een leuk team onder zijn hoede, als we hem mogen geloven: “We hebben het de laatste tijd zwaar, in een sterke competitie, maar zijn de eerste seizoenshelft knap in de 2e divisie gebleven. We gaan ook met vertrouwen de halve finale in. Vorige week wonnen we, uit bij FC Groningen, nog met 2-4.”

In de beker boekte de Bossche jeugd steeds nipte overwinningen: 1-0 tegen NAC, Willem II werd na penalty’s verslagen, 1-2 bij FC Eindhoven en de kwartfinale leverde een 3-2 zege op Feyenoord op. Nu wacht dus Ajax, wat eveneens een competitie hoger actief is. “Zij zijn natuurlijk dik favoriet”, weet Lurling maar al te goed. “Maar Feyenoord staat al het hele seizoen bovenaan in de 1e divisie en die wisten we ook te verslaan, dus kansloos ben je nooit. Zou prachtig zijn als we de finale op neutraal terrein mogen spelen tegen Utrecht of Heerenveen. Maar eerst deze lastige horde maar eens zien te nemen.”