Weekendoverzicht: naar de halve finale

DEN BOSCH – Jan van Arckel houdt de titeldroom levend, Zwaluw VFC opnieuw naar de halve finale en OJC weet niet te stunten in Veghel. Een uitgedund paasprogramma dit jaar, maar we zetten de stuk voor stuk belangrijke wedstrijden weer op een rij.

Op Witte Donderdag ging de score tijdens het restant van de eerder gestaakte wedstrijd tussen VITA en Maaskantse Boys van 2-0 naar 3-0 en werd er ook geoefend. Zo won Nieuwkuijk met 1-5 van Prinses Irene, met Brent de Wijs (door zijn vier treffers) als blikvanger. Luc van Drunen scoorde ook. BVV ging vriendschappelijk met 5-1 onderuit bij BLC en RKDVC tegen CHC werd afgelast.

Voor FC Den Bosch was het, zo als vaak dit seizoen, geen Goede Vrijdag. Tegen FC Dordrecht kon het een helft tegenstand bieden, maar na de eerste tegentreffer ging het hard: 0-3.

Uitgeschakeld
Op paaszaterdag schakelde Jan van Arckel streekgenoot Vlijmense Boys uit in de titelstrijd van de 4e klasse. Via Kevin Schreuder en/of een speler van Vlijmen was het na een minuut al 1-0, Nadim Azzoubaa bracht de clubs op gelijke hoogte en Tomas Fliervoet zette de uitslag op het bord: 2-1. De Jantjes hebben nu een punt minder dan koploper De Braak (en nog een duel tegoed), voor Vlijmen is de nacompetitie het maximaal haalbare.


Nog meer zaterdagmiddagvoetbal: OJC Rosmalen leek in Veghel, tegen nummer 3 Blauw Geel’38, te gaan stunten. Aanvoerder Tom Wijkmans schoot na rust de 0-1 op het bord, maar de thuisploeg trok het recht en wist in de extra tijd zelfs nog te winnen: 2-1.

Man meer
Op tweede paasdag stelde Wilhelmina (vooral zichzelf) teleur. Het speelde 35 minuten met een man meer, maar kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij HRC’14 (goals van Sander Willems en Soufian Aamara).

Halve finale
Zwaluw speelde ook gelijk in Geldrop (1-1), maar ging met een heel wat beter gevoel huiswaarts. Matthijs Bezem scoorde niet alleen in de wedstrijd, maar benutte ook nog eens de beslissende strafschop in de reeks die meteen na deze pot volgde. De Vughtenaren plaatsen zich daarmee (net als vorig jaar) voor de halve finale van de districtsbeker én weer voor de KNVB Beker. Donderdag 18 april wacht een thuisduel met Goes, de koploper van de 4e divisie C.


Het tweede elftal van WEC, waarover wij vorige week berichtten, wist overigens niet nóg een keer te stunten. In de halve finale van de reserveteams bleek hoofdklassekoploper HVCH 2 toch echt een maatje te groot, al bleef de nederlaag (3-1) binnen de perken.

Eindfases
Volgende week beginnen we aan de eindfases van de reguliere competities. Op het programma onder meer Vlijmense Boys – DBN’22, Nemelaer – Unitas’30, Emplina – RBC, CHC – Cluzona, Haarsteeg – Nieuwkuijk, Nooit Gedacht – EVVC, SCG’18 – RKDVC, Den Dungen – Helvoirt, BMC – Maliskamp, RKKSV – RKVSC en Wilhelmina – Essche Boys.

Foto: Gerald van Zanten