Kay Huijgens keert terug in Vught

VUGHT – Komend seizoen speelt Kay Huijgens zijn thuiswedstrijden wederom in Vught. Niet bij Real Lunet, waar hij vijf jaar geleden enkele maanden voetbalde, maar bij Zwaluw VFC, waarmee hij in de 1e klasse uit hoopt te komen. De aanvallende middenvelder van DBN’22 maakt komende zomer de overstap.

Huijgens verdedigde eerder de kleuren van OJC Rosmalen, TEC, Achilles Veen, Jong RKC Waalwijk, Real Lunet, Roda Boys en Emplina en maakt momenteel – ondanks de hooggespannen verwachtingen – een teleurstellend seizoen mee bij Den Bosch Noord. “Daarom ben ik blij dat het nu Zwaluw is geworden”, laat hij 073voetbal weten. “Een team wat graag bovenin meedraait en aanvallend, verzorgd voetbal speelt. Ik denk dat dat mij uiteindelijk wel beter ligt.”

Niet uitgekomen
Bovenin meedraaien. Bij DBN was dat ook de bedoeling, geeft hij met tegenzin toe. “Maar als je naar de stand kijkt, zie je wel dat dat er helaas niet uit is gekomen.” De Bossche hekkensluiter is (met 7 schamele puntjes, waar er na puntenaftrek nog slechts 3 van over zijn) al enige tijd zo goed als zeker van degradatie naar de 4e klasse.

Huijgens voetbalde al in veel verschillende competities, maar nog nooit lager dan het niveau waarop hij nu actief is. Ook niet in de 1e klasse trouwens. “Laten we hopen dat dat volgend seizoen met Zwaluw gaat gebeuren. Ze doen nog goed mee om promotie, zou mooi zijn als het lukt.”

Foto: Gerald van Zanten