Serge hoopt op alleen maar winnaars

DEN BOSCH – Met een groots opgezet EK 2024-spel zet Serge van der Linden zich in voor het goede doel. De in de regio meer dan bekende trainer, die vorig seizoen nog een tijdje Real Lunet 1 onder zijn hoede had, zorgt er hoogstpersoonlijk voor dat de volledige opbrengst naar het Prinses Beatrix Spierfonds gaat. “Zo zijn er alleen maar winnaars.”

Van der Linden is al vanaf kinds af aan actief in de voetbalwereld. Eerst als (jeugd)speler en later als trainer, technisch coördinator, hoofd opleiding en scout. Binnen zijn eigen netwerk, maar ook daarbuiten, hoopt hij zoveel mogelijk deelnemers te kunnen binden. Met een speciale reden: “Het Prinses Beatrix Spierfonds ondersteunt onderzoek naar ALS, maar heeft ook aandacht voor de algemeen minder bekende spierziekten, waaronder polyneuropathie. Dat heb ik helaas zelf onder de leden en heeft mij tot mijn grote spijt doen besluiten te moeten stoppen als trainer/coach.”

Van der Linden (54) is getrouwd en de trotse vader van twee gezonde, puberende kinderen. “Hun gezondheid, en die van ons zelf, is helaas geen gegeven. Hoe vaak worden we niet geconfronteerd met ziektes, waar nog heel veel onderzoek naar nodig is?”

40 prijzen
Met het goede doel in het achterhoofd wil Serge het EK 2024-spel zo aantrekkelijk mogelijk maken. “Ik heb veel sponsoren gevraagd om prijzen te doneren en dat is meer dan geslaagd. We hebben bijna 50 prijzen, met een totaalwaarde van zo’n 3.000 euro. Hoe meer prijzen, des te groter – hopelijk – het aantal deelnemers, en des te hoger de opbrengst voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Zo zijn er alleen maar winnaars.”

Het prijzenpakket varieert van een fles wijn en een sjaal van FC Den Bosch, tot een Super Bossche Bol, wedstrijdkaartjes van Roda JC, Sparta en FC Den Bosch, een dinerbon, abdijbier, een Thaise massage, kleding van PSV en FC Den Bosch en zelfs hotelovernachtingen.

150 deelnemers
Van der Linden zet in eerste instantie in op minstens 150 deelnemers. “Hopelijk kan ik die doelstelling snel bijstellen naar een nog hoger aantal. Ik haal zelf mijn voldoening uit de enthousiaste reacties van deelnemers én sponsoren, om zodoende een groot geldbedrag te kunnen doneren. Wie wil er nu niet een steentje bijdragen in de strijd tegen spierziekten?”

Er kan inmiddels ingeschreven worden voor het EK 2024-spel. “Nu alle landen bekend zijn, kunnen we eindelijk van start. Deelname kost 10 euro, maar meer doneren mag natuurlijk altijd. Wel doneren, maar niet meespelen is trouwens ook mogelijk.” Schrijf je in (of doneer) via deze link.