Na 40 jaar zwaait John Huisman af

johnhuismanDEN BOSCH – Na veertig jaar vindt ie het mooi geweest. John Huisman maakt het seizoen netjes af bij RKJVV en legt dan het bijltje er bij neer. De 67-jarige trainer uit Den Bosch gaat stoppen als oefenmeester. “Ik wil de jongere coaches niet in de weg staan”, zegt hij tegen 073voetbal. “Met heel veel plezier heb ik de trainingen gegeven, maar het is mooi geweest.”

Huisman was in zijn jonge jaren als voetballer actief bij BVV, FC Den Bosch en OVH, maar stapte al op jonge leeftijd in het trainersvak. In 1975 begon hij als hoofdtrainer bij BLC en in de veertig seizoenen die volgden, loodste hij in heel Brabant – ook vele jaren in onze regio – clubs naar diverse hoogtepunten. De trainersloopbaan van Huisman op een rij:

1975-1980: BLC, kampioen in de 5e en 4e klasse, actief in de 3e klasse
1980-1982: Sint Michielsgestel, actief in de 2e klasse
1982-1988: s.v. TOP, 2x kampioen in de Hoofdklasse, algeheel kampioen zondagamateurs
1988-1994: BVV, 2x kampioen in de 1e klasse, gedegradeerd uit de hoofdklasse, winnaar districts- en landelijke beker
1994-1996: Wihelmina, actief in de 1e klasse
1997-1998: De Valk, actief in de 2e klasse
1998-2001: Gemert, 2x kampioen in de Hoofdklasse, 2x winnaar districtsbeker, landelijke beker en Super Cup.
2001-2004: BVV, actief in de 2e klasse
2004-2005: Dongen, actief in de 2e klasse
2005-2007: Zwaluw VFC, actief in de 3e klasse
2007-2010: Rood Wit Veldhoven, actief in de 1e klasse, gedegradeerd naar de 2e klasse
2010-2013: BVV, kampioen in de 2e klasse, actief in de 1e klasse (tot september 2013)
2014-2015: RKJVV, actief in de 2e klasse

De succescoach kijkt terug op tientallen prachtige jaren: “Ik heb bij alle clubs waar ik getraind heb fijn gewerkt, maar mijn mooiste tijden heb ik bij TOP, BVV en Gemert meegemaakt. Bij TOP, toen nog amateurs, was ik de eerste trainer die kampioen van de hoofdklasse en algeheel kampioen van de zondagamateurs werd. Wij schakelden toen FC Utrecht uit voor de KNVB beker en verloren met 2-0 van PSV. Het jaar daarop werden weer kampioen van de hoofdklasse.”

Trainer van de eeuw
Toch is en blijft BVV Huismans club. Hij was er drie periodes actief als voetballer en later ook als trainer. Al die tijd is hij lid van de vereniging gebleven. “Als je al 55 jaar lid bent van BVV kan daar niemand er iets aan veranderen dat je een BVV’er bent. Ik ben er in totaal 13 jaar trainer geweest en benoemd tot lid van verdienste. In totaal zijn we drie keer kampioen geworden, een keer gedegradeerd uit de Hoofdklasse en een keer winnaar geweest van de landelijke beker.” Maar ook op de tijd bij Gemert kijkt Huisman met een glimlach terug: “Daar ben ik uitgeroepen tot ‘trainer van de eeuw’. Ik was er ook de eerste trainer die kampioen werd van de Hoofdklasse. Het jaar erop schakelden we VVV en Helmond Sport uit voor de KNVB beker en de wedstrijd daarna verloren we pas in de verlenging bij FC Twente. Er waren meer dan duizend supporters en een carnavalsclub meegereisd. Dat was echt grandioos mooi om mee te maken.”

Bedanken
Maar inmiddels is de Bossche oefenmeester 67 en vindt hij het tijd om de volgende generatie een kans te geven.”Na 40 jaar neem ik afscheid als trainer. Ik wil de jongere coaches niet in de weg staan en doe een stapje terug. Ik wil alle clubs waar ik gewerkt heb, en dan met name de besturen en spelers waar ik mee samenwerkte, bedanken en wens alle trainers nog veel succes toe. Wat ik vanaf volgend seizoen ga doen, weet ik nog niet precies. Ik wil wel betrokken blijven in het voetbal, maar zie wel wat er op mijn pad komt. Maar nog even voor de duidelijkheid: ik maak het seizoen bij RKJVV uiteraard gewoon af.”

2 gedachten over “Na 40 jaar zwaait John Huisman af

  • 5 januari 2015 om 11:28
    Permalink

    Hoop dat John snel toetreedt tot het bestuur van BVV om de club omhoog te helpen.

  • 5 januari 2015 om 12:42
    Permalink

    Imposante carrière waar je trots op kunt zijn van een imposante man. John het ga je goed en geniet van de vrije tijd. Zal je goed bevallen. Ik weet er alles van!

Geef een antwoord