Diego Meerveld maakt indruk bij OJC Rosmalen

ojcrosmalen_1617ROSMALEN – De carrière van een voetballer kan snel gaan. Diego Meerveld (19) voetbalde veertien jaar bij Wilhelmina, vertrok vorig seizoen naar het tweede van OJC Rosmalen en is dit jaar een vaste kracht in het eerste elftal van de derdedivisionist. “Toen ik naar OJC ging gaf ik mezelf drie jaar om door te breken, maar het gaat heel erg goed.”

Meerveld maakte vorig jaar indruk in het tweede elftal van OJC Rosmalen. “Ik heb bewust voor het tweede elftal gekozen. Een hoog niveau en ik wilde in mezelf investeren. In het begin was het aanpoten, maar al snel begon het te lopen. Ik scoorde veel en we werden kampioen in de reserve hoofdklasse. Op bezoek bij TEC mocht ik ook al debuteren in het eerste elftal. Vlak voor tijd kreeg ik ook een kans om te scoren, maar die miste ik helaas. Er was bij mijn debuut sprake van gezonde spanning, maar het liep wel lekker.”

Mentaal
Meerveld is van origine een spits, maar onder trainer David Vecht staat hij vaak op de vleugels of net achter de spits. “Het niveau was zeker wennen voor me. Maar vooral op mentaal vlak moet ik nog veel leren. Ik heb volgens mij al vier gele kaarten gehad en die waren allemaal voor praten. Ik wil altijd winnen, maar ben nog te makkelijk uit mijn spel te halen. Met de trainer heb ik erover gepraat en het moet beter. Daar werk ik aan.”

Ambitie
De aanvaller is pas 19 jaar, maar nu al een vaste kracht in het vaandelteam van één van de grootste voetbalverenigingen van Nederland. “Ik ben nog jong en kijk wel waar het schip strandt. Uiteraard is het mijn doel om zo hoog mogelijk te voetballen. Profvoetbal? Dat is een droom, maar daar ben ik nu niet mee bezig.”

Zaal
De Bosschenaar is de enige speler van het eerste elftal die in actie komt tijdens het Den Bosch 832-toernooi. “Ik heb de trainer zo vaak gevraagd of ik mee mocht doen, dat hij geen nee meer kon zeggen”, zegt hij lachend. “Het wordt de vierde keer dat ik meedoe en ik ben blij dat ik er weer bij ben. Een leuk en goed toernooi en vooral in de finaleronde is het volle bak in De Schutskamp. Ik denk dat wij best een aardig team hebben met zaalvoetbalervaring. Wij gaan voor de finaleronde.”

Geef een reactie