‘Voor de finale rijd ik terug, dan maar ruzie’

glennsimon_real_1617_marcbolsiusVUGHT – Real Lunet stond de laatste drie jaar in de finale van het Den Bosch 800-toernooi. Vorig jaar verloor het van RKJVV, de twee edities daarvoor pakten de Vughtenaren de titel. Volgens trainer Glenn Simon behoort zijn team tijdens Den Bosch 832 opnieuw tot de favorieten. Tijdens de eerste avond werd dit met poulewinst bewezen.

Hoewel er in vergelijking met vorig seizoen veel mutaties zijn geweest in de selectie, maakten de Vughtenaren gisteravond – tijdens de eerste ronde – geen fout. Van RWB en Emplina werd gewonnen, tegen TGG was een gelijkspel genoeg voor de poulewinst. “Bilal (Alla, red.) was aanvallend onze uitblinker, maar Patrick Koppers stond verdedigend ook zijn mannetje”, vertelt Simon. “Die ouwe blijft altijd een stabiele factor achterin. Gewoon simpel, dat is wat we nodig hebben.”

Real Lunet wil zich weer positief laten zien tijdens Den Bosch 800, vervolgt de coach: “We hebben technische voetballers die leuk kunnen ballen en gaan zeker voor een goede klassering bij dit toptoernooi. Ik denk dat we wel kans hebben om de finale te halen. Dat zou mooi zijn, vier jaar achter elkaar de finale.” Simon is er de volgende ronde zelf niet bij, want hij gaat skiën. “Maar als ze de finale halen, rijd ik een dag eerder naar huis”, lacht hij. “En wat als ze het daar thuis niet mee eens zijn? Ik rijd gewoon terug, dan maar ruzie.”

Foto: Marc Bolsius

Geef een reactie