Boxtel en verrassend ook Helvoirt uit Meierij Cup

SINT MICHIELSGESTEL – Titelhouder Helvoirt is verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde van de Meierij Cup. Best Vooruit en DVG plaatsen zich ten koste van de winnaar van vorig jaar bij de laatste acht. Boxtel won verrassend van Helvoirt, maar verloor de overige drie wedstrijden en is ook klaar. We spraken met Max Meijer en Robin Groenendaal.

“De eerste wedstrijd ging goed, alleen daarna voetbalden we wat minder”, begint de balende Meijer. “Tegen Boxtel verloren we door onoplettendheid en fouten en tegen Best kwamen we goed van een 2-0 achterstand terug, maar gingen we helaas nog op het laatste moment onderuit door een puntertje.” Hij kon het eigenlijk niet geloven dat DVG – dat in de eerste wedstrijd nog met 4-0 werd verslagen – wel door gaat, maar Helvoirt niet. “Maar ja, we hebben het aan ons zelf te danken. We hebben het tegen Boxtel laten liggen.”

Boxtel won dus verrassend van Helvoirt, maar verloor daarna van Best, DVG én Ollandia. “We wisten van tevoren dat het een zware poule was”, reageert Robin Groenendaal. “Best Vooruit is een eersteklasser met technische voetballers, Helvoirt de winnaars van vorig jaar, DVG een bekende van ons en Ollandia de totale onbekende. Onze tactiek was ver inzakken en hopen op een counter, maar het klasseverschil werd ons tegen Best teveel. Tegen Helvoirt eigenlijk hetzelfde verhaal, maar toen viel alles op zijn plaats en scoorden we drie goede counters. Helaas gaven we het tegen DVG en Ollandia weg.”

Aparte poule
Al met al vond de captain van Boxtel het een mooi toernooi. “Maar met een moeilijke loting en tegenvallende resultaten, op de wedstrijd tegen Helvoirt na dan. Het was sowieso een aparte poule. DVG verloor de eerste wedstrijd met 4-0 van Helvoirt, maar pakte wel een punt tegen Best. Helvoirt verloor aan het eind juist terecht met 3-2 van Best.”

Vrijdagavond spelen vanaf 18.30 uur de beste acht ploegen om de tweede Meierij Cup. Rond 22.00 uur volgt, na de damesfinale, de grote finale van de heren, die vorig jaar tussen Nemelaer en Helvoirt ging en door laatstgenoemde ploeg werd gewonnen.

Kwartfinales
18:30 Sint Michielsgestel – DVG

18:55 ODC – Zwaluw VFC
19:20 Nemelaer – Rhode
19:45 Best Vooruit – Heeze

Foto’s: Dirk van Gestel

Geef een reactie