‘Totaal geen voetbal bij die boerenclubs’

SCHIJNDEL – Dit seizoen lijkt RKSV Schijndel voor de meeste Bossche voetballiefhebbers deel te nemen aan een ‘ver-van-ons-bed-show’. Vorig jaar was de 3e klasse C nog het speelterrein, nu komt de club uit in de 3e klasse D van Zuid II. Tot ongenoegen van Kaj de Visser (29): “Bij die onbekende boerenclubs zit er totaal geen voetbal in.”

De in Den Bosch woonachtige Schijndelnaar baalt van het feit dat zijn club in een andere competitie is ingedeeld. “Ken je onze tegenstanders amper? Dan ben jij niet de enige”, lacht hij. “Logisch als veel sitebezoekers ons uit het oog zijn verloren. We voetballen niet echt meer in de buurt. De enige pot in de regio is die tegen Avanti’31.” Toch is 3D wel een klasse die Schijndel ligt, denkt de aanvaller: “Waar we vorig seizoen al meteen konden zien wie er bovenuit ging steken, is dit meer een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen.”

In de bekerpoule ging Schijndel (tegen vierde- en vijfdeklassers) vrij simpel door. “De competitie gaat op zich ook wel redelijk”, zegt De Visser. “We hebben drie keer verloren, drie keer gelijkgespeeld en twee keer gewonnen. Op zich mogen we niet klagen, vergeleken met vorig seizoen. We willen proberen een periode te pakken. Tussen ons en de nummer 5 scheelt het maar 3 punten. Eén ploeg steekt er ver bovenuit en dat is Olympia’18 (uit Boxmeer, red.). Verder ken ik de tegenstanders eigenlijk niet echt. Alleen Boekel, Nooit Gedacht, Volkel en Margriet zeggen me iets. We komen ook echt op weilanden te voetballen. Bijvoorbeeld Excellent, man, man… Handel is ook ergens een dorpje waar geen mens komt. Ik sta liever tegen pak ’em beet BMC of ODC te ballen, waar het druk is en leeft. Maar goed, we gaan het nog beleven op welke weilanden we terechtkomen.”

Koeien melken
De Visser sloot vorig seizoen pas in het voorjaar aan bij de selectie van Schijndel. Hij werd alsnog clubtopscorer met 14 doelpunten en maakte er ook 5 in de nacompetitie, waarmee handhaving werd bewerkstelligd. Met zijn eigen inbreng is hij op dit moment nog gematigd tevreden. “Het kan altijd beter, maar het seizoen is nog vroeg. Ik heb nu tenminste een heel seizoen de tijd om regiotopscorer te worden. Beter dan maar een kwart jaar”, grapt de Bossche spits. “Ik heb er nu 4 gemaakt, maar ben een diesel, hè. Rustig inkomen. Vorig seizoen scoorde ik ook pas vaker nadat ik de eerste erin had liggen. En in de competitie van nu krijg ik weinig ruimte, vergeleken met toen. We hebben meer boeren tegen. Vorig jaar speelden we tegen voetballers, nu tegen mensen die in de ochtend nog de koeien staan te melken. In deze competitie zit echt gewoon totaal geen voetbal.”

Foto: Cees van Raaij

Geef een reactie