Jorden Huiskes: ‘We moeten ons meer belonen’

ROSMALEN – Voor het eerst speelt Jorden Huiskes (24) dit seizoen in een eerste elftal. Het bevalt hem goed, in dienst van zijn nieuwe club RKKSV. “Het is niet te groot en iedereen staat voor elkaar klaar. Dat geeft een warm gevoel.” 073voetbal.nl sprak met de voormalig middenvelder van OJC Rosmalen 5 en huidig basisspeler bij de vierdeklasser.

De afgelopen twee decennia droeg Huiskes het rood-zwart van OJC. Hij is dus nieuw bij de kleinere club uit Rosmalen, maar voelt zich er al helemaal thuis. “Iedereen heeft het beste met je voor. Ook in het team nemen ze de nieuwelingen snel op.” De voetbalkwaliteiten van de linkspoot zullen waarschijnlijk bijdragen aan de snelle klik. “Ik heb alle wedstrijden tot nu toe gespeeld, op eentje na – toen ik op vakantie was. Linkshalf ben ik. Vaak de meest verdedigende middenvelder met de punt naar achteren.”

De resultaten zijn nog niet super. RKKSV won pas twee keer en vond in 9 wedstrijden slechts 8 keer het doel. Veruit het minste in de 4e klasse E, waar over het algemeen toch vrij vaak gescoord wordt. “We hebben 7 punten en staan 11e. De laatste wedstrijden staan we verdedigend echt goed. Aanvallend moeten we alleen scherper zijn. Dan gaan we zeker wel wat punten halen. We doen echt niet veel onder voor de rest van de competitie.”

Geen vaste spits
Huiskes’ maatje Dennis Vorstenbosch is al een tijdje geblesseerd – maar op de weg terug – en Cas van Hemmen kampt met een kruisbandblessure. “Voor de winterstop stonden Djoey (van Nuland, red.) en Max van Hemmen voorin. Maar Max is nog een hele jonge jongen, 16 jaar pas. Kas Peters en Dani Hanegraaf zijn technisch begaafde buitenspelers met snelheid op de flanken, maar ook geen doelpuntenmachines. En dan hebben we nog Teije (van Helvoirt, red.), maar die ligt er ook uit.”

De laatste tijd was er kortom even geen vaste spits voor handen bij RKKSV. “Jammer, want met momenten komen we er wel goed uit via de zijkanten”, zegt Huiskes, die de oplossing voor de teleurstellende resultaten zo oplepelt:  “We moeten ons meer gaan belonen met goals. Iedere wedstrijd krijgen we wel een paar goede kansen, maar die moeten dan wel afgemaakt worden. Dennis is weer bijna fit, dus hopelijk komen de doelpunten wel weer.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie