Elf vragen aan… Kenji Heijmans

ROSMALEN – Pas voor het derde jaar voetbalt Kenji Heijmans (die jarenlang de velden van OJC Rosmalen onveilig maakte) bij RKKSV. Desondanks is de cultheld niet meer weg te denken van het sportpark op de Kruisstraat. Is het niet op het trainings- of wedstrijdveld, dan showt hij zijn kunsten wel in de kantine. Deze week beantwoordde hij onze ‘Elf vragen aan…’.

Naam: Kenji Heijmans.
Geboren: 27 juli 1997 in Den Bosch. Ik ben dus 21 jaar.
Club(s): Vanaf de mini’s gevoetbald bij OJC Rosmalen en ik zit nu voor het derde jaar bij RKKSV.
Positie: Links- of rechtsback.
Dagelijks leven: Ik woon bij mijn ouders in Rosmalen en werk bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Verder heb ik een relatie met mijn tortelduifje Esther. Mijn hobby’s zijn voetballen en natuurlijk hoort daar wat biertjes doen in de kantine ook bij.

 1. Sterkste/zwakste punt: Ik ben zowel links- als rechtsbenig en heb een actie in huis.  Wel maak ik nog teveel overtredingen, omdat ik vaak te gretig ben. Dan stap ik soms dus ook iets te snel uit.
 2. Kunst- of natuurgras: Het voordeel van kunstgras is dat je beter het balletje rond kan laten gaan, maar je loopt er ook eerder blessures op, dus ik heb toch liever natuurgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Ik voetbal de laatste drie jaar op zwart en rode schoenen, wat ook past bij het tenue, maar het gaat er mij vooral om dat ze goed zitten.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het rode tenue van Liverpool vind ik wel gaaf. Ik geef niet zoveel om hoe een sportpark eruit ziet. Als de sfeer op het voetbalveld en in de kantine maar goed is. Ik vond het vorig jaar uit bij Nulandia ontzettend gezellig. Helaas spelen ze dit jaar in een andere regio, want dat was een mooie tegenstander. Zelf hebben we trouwens hele mooie barvrouwen.
 5. Mooiste voetbalmoment: Natuurlijk dat ik in mijn eerste jaar bij RKKSV meteen kampioen werd. We speelden uit bij OSC, waar ongeveer 500 supporters ons kwamen aanmoedigen, 1-1 en vervolgens werd het twee dagen feest.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Ik kreeg dit jaar een spierscheuring in mijn bovenbeen, nadat we met 5-0 achter stonden en ik zelf te gefrustreerd in kwam op mijn tegenstander.
 7. Opvallendste teamgenoot: Ik vind Frank Savelkouls een goede verdediger. Hij is erg fel en moeilijk voorbij te spelen. En áls je hem voorbij bent, zit hij meteen weer in je rug. Hij stopt pas wanneer hij de bal weer heeft. Verder vind ik onze bijna 17-jarige Max van Hemmen een aanvaller die dit jaar al veel is gegroeid. Hij is erg snel, wordt steeds feller en gebruikt steeds beter zijn lichaam, maar moet nog wel veel leren in de kantine met pilsjes nuttigen.
  Cees van Iersel, onze trouwe voorzitter, is in de kantine nooit te bang om de microfoon te pakken. Hij gaat er dan voluit voor met het liedje ‘My way’ van Frank Sinatra. Ook is het opvallend dat opa Harm Pennings zich aan het begin van dit jaar weer beschikbaar heeft gesteld voor Kruisstraat 1, terwijl we al drie keer afscheid van hem genomen hebben. Maar hij kan nog steeds heel belangrijk voor ons zijn en uit het niets voor dreiging zorgen.
 8. Voetbalhumor: Tijdens het teamweekend in Newcastle had een aantal spelers het enorm gezellig met de moeder van John Terry.
 9. Wat wil je nog bereiken: Mijn doel is een vaste basisplek te veroveren bij de Kruisstraat.
 10. Beste speler uit de regio: Tom Hendriks is een van onze beste spelers. Hij valt altijd op met zijn roze voetbalschoentjes en is ontzettend sterk aan de bal. Verder kan hij met gemak een aantal man uitspelen. Hij moet af en toe alleen wat sneller de bal afgeven.
 11. Opvallendste regioclub: Ik vindt Nulandia erg opvallend, want ze hadden een ontzettend slechte start, maar hebben de laatste wedstrijden allemaal gewonnen en gaan weer voor het kampioenschap.
  We spelen zondag zelf de belangrijke wedstrijd tegen Hedel. Als we net zoals de laatste weken zo goed voor elkaar werken als team en ontzettend veel strijd tonen, moet dat zeker goed komen.
Foto: Gonnie Helfrich

Geef een reactie