Wedstrijd gestaakt na horrorblessure

BOXTEL – Voor Mark van de Westelaken eindigde de wedstrijd tegen Ravenstein in een nachtmerrie. De 30-jarige verdediger van RKSV Boxtel werd hard geraakt door een tegenstander en moest zondagavond nog geopereerd worden. Het betekende meteen het einde van het duel in 4I. “Of het ongelukkig uitviel of een vieze overtreding was, dat weet ik eigenlijk niet.”

Van de Westelaken kreeg een schop en bleek daarbij later zijn kuitbeen te breken, de enkel was uit de kom en de enkelbanden scheurden af. Na de operatie moest hij een nachtje blijven, maar inmiddels is hij weer thuis. “Morgen mag het drukverband er af en de komende zes weken mag ik m’n been niet belasten, dus moet ik alles op krukken doen.”

Met de pijn valt het wel mee, vertelt de verdediger verder: “Ik stond gisteren, toen ik net het ziekenhuis binnen kwam, nog een beetje strak van de ketamine, zoals je op de foto kunt zien. Bij de operatie kreeg ik een ruggenprik. Ik had verwacht dat de pijn wel zou komen als die uitgewerkt was, maar het valt mee. Tijdens het voorval eigenlijk ook. Ik schreeuwde meer vanwege de schrik, omdat ik mijn been ergens anders zag dan m’n voet.”

Punten sprokkelen
Een horrorblessure als deze komt natuurlijk nooit gelegen. Maar zeker nu zal het Boxtel niet goed uit komen dat het de aanvoerder de rest van het seizoen moet missen. “Het gaat niet heel best”, geeft het lijdend voorwerp toe. “Het is punten sprokkelen. We hebben ook best wat pech gehad met blessures. Lars van Hamond is er de hele eerste seizoenshelft uit geweest, Youri Tooren was er een tijdje niet bij en Djuric Doran en Daniel Foster zitten allebei met werk en stage. Vooral voorin hebben we dus wel wat mankementen gehad.”

Van de Westelaken is er van overtuigd dat Boxtel voldoende kwaliteit heeft om minimaal in de middenmoot te eindigen. “We scoren alleen best moeilijk. In de laatste drie duels, inclusief dat van gisteren, hebben we er maar twee gemaakt. Allebei uit een penalty.”

Even zoet
Toch wil de captain niet al teveel doemdenken. “We hebben eigenlijk alle topploegen, op DVG na, al gehad. De komende weken zullen dus belangrijk worden. Ook zonder mij moet het wel lukken. De volledige revalidatie kan volgens de chirurg wel zes maanden tot een jaar duren, dus ik ben wel even zoet. Het gaat nu op zich wel redelijk en het komt wel weer goed. Ik lig nu lekker op de bank. Dat wordt veel Netflix en potjes FIFA komende week”, lacht hij tot slot.

Geef een antwoord