Deckers na tegenvallend jaar terug bij RKKSV

ROSMALEN – Davy Deckers keert na een jaartje van afwezigheid terug bij RKKSV. De aanvaller, die de afgelopen seizoenen goed was voor heel wat doelpunten voor de club uit de Kruisstraat, besluit eieren voor zijn geld te kiezen en het (als speler) voor gezien te houden bij FC Engelen. “Ik ben nog te jong voor het tweede elftal.”

Zie ook: Davy Deckers past en meet bij FC Engelen (15-08-’19)

Vorig jaar stapte Deckers, na een zeer geslaagd (kampioens)seizoen met RKKSV, over naar de derdeklasser waar hij al actief was als jeugdtrainer. “Maar dit seizoen ben ik niet fit geweest”, baalt hij. “Waarom ik nu weer terugkeer? Heel simpel eigenlijk. Omdat ik bij Kruisstraat in het eerste kan voetballen. Bij Engelen was het dit jaar in het tweede. Ik had kunnen blijven en opnieuw voor 1 kunnen gaan, maar dat risico ga ik niet lopen. Daar ben ik nog te jong voor. Dan maar terug naar RKKSV, waar ik de afgelopen jaren ook met veel plezier heb gevoetbald.”

Zonder Deckers heeft zijn voormalige ploeg zich zo goed als zeker weten te handhaven in de 4e klasse. “Met 20 punten staan ze er 9 boven Hedel en 12 boven Orthen, waar ze nog een keer tegen spelen. En Beesd moet er ook nog 4 goedmaken. De nummer laatst gaat eruit en alleen de voorlaatste speelt nacompetitie, dus moet het geen problemen meer opleveren”, denkt de terugkerende Bosschenaar.

Pas één keer
Voor volgend seizoen zegt hij nog geen verwachtingen te hebben: “Ik zit nog bij Engelen en wil daar zo goed mogelijk weg gaan. Eerst helemaal blessurevrij worden en daar nog mijn wedstrijdjes meepikken. Dit seizoen heb ik pas één keer gespeeld bij het eerste. Op 11-11, omdat er een aantal carnaval aan het vieren waren. Ik ben gewoon niet honderd procent fit geweest en er loopt genoeg kwaliteit rond bij Engelen 1. Ik moet gewoon eerst fit zijn om daar überhaupt kans te maken.”

Geef een reactie