Wedstrijd van de Week: RKKSV – DSC

DEN BOSCH – Onze rubriek ‘Wedstrijd van de Week’ moeten we deze week eigenlijk ‘Wedstrijden van de Week’ noemen. In de 4e klasse E speelt RKKSV dit paasweekeinde namelijk twee keer tegen DSC. Zowel zaterdag als maandag treffen de clubs elkaar. De eerste ontmoeting is in Rosmalen, maandagmiddag wordt er gevoetbald in Kerkdriel.

Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken. DSC voor het kampioenschap, RKKSV om definitief afstand te doen van de onderste regionen. Toch zal het voor de Kruisstraters een lastige opdracht worden. Het is de minst scorende ploeg, dat moet winnen van de meest scorende club met de minst gepasseerde verdediging. Leuk feitje: trainers Roland Timmermans en Bertie van Balsfoort hebben allebei een verleden bij OJC Rosmalen.

RKKSV
Mocht RKKSV in een van de twee ontmoetingen stunten, dan lijkt lijfsbehoud in de 4e klasse wel een zekerheidje. Dan zou het immers 7 punten los kunnen staan van Beesd en 12 (of 9) van Hedel, met dan nog 6 duels te gaan. Bovendien speelt RKKSV nog tegen OSC’45, Buren en Teisterbanders.

De ploeg van scheidend trainer Bertie van Balsfoort doet het in de tweede seizoenshelft in ieder geval beter dan voor de winterstop. RKKSV ging de winterstop in met 7 punten, maar heeft er inmiddels bijna drie keer zoveel. Met name in uitduels doet de club het goed. De laatste 4 wedstrijden op vreemde bodem leverden maar liefst 10 punten op. Aan de andere kant won het in 2019 van de 4 thuisduels er maar 1.

RKKSV is met 23 doelpunten, zoals gezegd, de minst productieve ploeg van de competitie. Tom Hendriks is met 5 doelpunten de topscorer, gevolgd door Max van Hemmen met 4. Opvallende statistiek is wel: scoort Hendriks, dan wint RKKSV. Hij scoorde namelijk twee keer tegen Hedel, zowel uit als thuis (4-2 en 3-4 winst), en uit tegen GVV (1-3 winst). Zal hij opnieuw toeslaan en deze hoopgevende statistiek in stand houden?

DSC
Wie kan DSC nog stoppen? Alleen de eerste wedstrijd in 2019, tegen RKTVC, eindigde in een gelijkspel, maar daarna won de ploeg van Roland Timmermans 10 duels op rij (!). Het scoorde daarin ook 37 keer. Zo won het met 5-1 van OSC’45, werd het 7-1 tegen runner-up Maliskamp en verloor Beesd met 6-3. Ook komt 2-0 vaak voor dit seizoen. Vijf keer won DSC met die cijfers. Het hield ook al 11 keer de ‘nul’.

Twee seizoenen geleden was het nog crisis in Kerkdriel. Er werd vaak ruim verloren en er volgden zelfs bijna twee degradaties op rij. Inmiddels wordt er hoopvol naar de toekomst gekeken en de promotie naar de 3e klasse zal daarin een begin zijn. We haalden al eerder het aanvalsduo Bas Vos/Martijn Veldhuis naar voren. Al sinds het seizoen 2010-2011 spelen ze samen in DSC 1 en dit seizoen is het duo goed voor 30 doelpunten. Daarmee beleven ze samen hun productiefste seizoen tot nu toe. Het oude record stamt uit de seizoenen ’13-1’4 en ’17-’18, toen het aanvalskoppel samen 28 keer scoorde. Vos tekende tot nu toe voor 16 doelpunten, Veldhuis voor 14.

Vorige week won DSC de altijd beladen (maar wat tamme) derby tegen Alem nipt met 0-1. Na de dubbele ontmoeting met RKKSV treft het de oranje-witte buurman opnieuw. Komt DSC deze wedstrijden goed door, dan lijkt het aftellen richting de titel.

Historie
In de afgelopen 10 seizoenen troffen de twee uitgelichte ploegen elkaar niet. De laatste keer dat RKKSV en DSC tegen elkaar speelden is al bijna 20 jaar geleden, in 2001-2002. Beide keren eindigde het in 1-1. In Kerkdriel scoorde Marcel van der Doelen namens RKKSV en Laurens van Cromvoirt voor DSC. In Kruisstraat waren Twan Schimmel (RKKSV) en Martijn van Herwaarden (DSC) de doelpuntenmakers.

Eén gedachte over “Wedstrijd van de Week: RKKSV – DSC

  • 20 april 2019 om 08:14
    Permalink

    👍🏻

Geef een reactie