Uitdagingen oplossen bij gehandhaafd RKKSV

ROSMALEN – Gemoedelijk, heel gezellig, misschien een beetje kneuterig, ons kent ons, veel bier in de kantine en in de wei een eerste elftal vol werklust. Zo kennen we over het algemeen RKKSV. Toch is er ook een prestatieve stroming binnen de club. En die is maar wat blij dat ‘de Kruisstraat’ zich heeft verzekerd van nog een seizoen 4e klasse.

Vier wedstrijden voor het einde was RKKSV al niet meer te achterhalen door de ploegen die strijden tegen degradatie. Voor dat feit had vooraf iedereen binnen de club getekend. Ook Stefan Snijders: “Waar vorig jaar, via de nacompetitie, lijfsbehoud pas in juni werd veiliggesteld, gebeurde dat nu een heel stuk eerder. We hebben er sindsdien nog 4 punten bij vergaard en hopen nog een paar plaatsen op de ranglijst te klimmen. Volgend seizoen gaan we voor de middenmoot en wie weet wat er dan nog meer mogelijk is.”

Snijders is de zelfbenoemd ‘technisch directeur’ van RKKSV. Met een knipoog, want eigenlijk is hij niet meer dan een manusje van alles, maar toch ook zeker serieus. Hij is een belangrijke spil binnen de club, werd eerder dit seizoen niet voor niets verkozen tot ‘RKKSV’er van het Jaar’. Met Dollevoet BV werd onlangs een nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd en er zijn meer gesprekken met oud-spelers die succesvol zijn in het bedrijfsleven, om RKKSV de volgende fase van de vereniging in te helpen.

Grenzen
Niet alleen met het eerste en tweede elftal (nummer drie van de 4e reserveklasse) gaat het sportief voor de wind, vertelt Snijders trots. “De hele vereniging zit in de lift. Op zondag zitten we aan de grenzen van onze capaciteit. We hebben maar twee speelvelden en zes kleedlokalen, maar ook acht seniorenelftallen, waarvan twee damesteams. Volgend jaar komt waarschijnlijk de gehele JO19 over. Zij worden het derde selectie-elftal. Dat wordt nog meer puzzelen, maar dat zijn uitdagingen die we gaan oplossen.”

Een kunstgrasveld zou een oplossing kunnen zijn. “Maar we zijn ook met de gemeente in gesprek over een eventuele verplaatsing van het sportpark”, zegt Snijders. “Dan zouden we ook onze jeugdafdeling makkelijker kunnen laten groeien. Mocht dat het geval gaan worden, dan zorgen we uiteraard dat de karakteristieke gezelligheid van de club behouden blijft, want die is uniek.”

Geef een reactie