Discussies over natuur- of kunstgras

DEN BOSCH – Het had in sommige gevallen wat voeten in aarde, maar de regioclubs die zondag uitkomen in de finale van de nacompetitie weten naar welk sportpark ze moeten afreizen. EVVC speelt in Heeswijk, Haarsteeg gaat het proberen bij DVG en de clash tussen Vlijmense Boys en Den Dungen vindt plaats op sportpark De Saren van Wilhelmina.

Omdat EVVC een voorkeur heeft voor natuurgras en Volkel liever op kunstgras wil spelen, kwamen beide clubs niet overeen waar er moest worden gespeeld. Daarop heeft de bond besloten dat het het complex van Heeswijk wordt. Natuurgras is dus de ondergrond voor de strijd om een plek in de 2e klasse.

Haarsteeg neemt het tegen Wodan op voor een plaats in de 3e klasse en zij vechten die strijd uit bij DVG in Liempde. Eveneens op natuurgras dus. Voor Vlijmense Boys en Den Dungen staat hetzelfde op het spel. Ook zij kwamen er echter niet uit, aangezien Vlijmen liever op echt gras voetbalt en Den Dungen inmiddels aan kunstgras gewend is. De KNVB hakte ook hier de knoop door en wees het hoofdveld van Wilhelmina aan als speellocatie. Dat is onlangs omgebouwd tot kunstgrasveld en sinds twee weken helemaal gereed.

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord