Justin Hubner (15) voetbalt bij Bologna

DEN BOSCH – Pas 15 jaar is ie, maar hij heeft al een heuse zaakwaarnemer. En dankzij hem – en natuurlijk zijn eigen voetbalkwaliteiten – maakt Justin Hubner momenteel een geweldig avontuur mee. De speler van FC Den Bosch JO17 traint mee bij Bologna en mag zelfs in de jeugdopleiding van de Italiaanse Serie A-club komen voetballen.

Justin, van 14 september 2003, begon al vroeg bij TGG en ging op 9-jarige leeftijd naar RKC/Willem II. Via Brabant United belandde hij in de jeugd van FC Den Bosch. Daar speelde de Bosschenaar afgelopen seizoen al in de JO17 (voormalige B-junioren). “Justin is een late leerling”, legt vader Ferry Hubner uit. “Hij was dus pas 14 toen hij in de JO17 startte, maar speelt desondanks ook geregeld mee bij JO19. Onlangs maakte hij zelfs al – op 15-jarige leeftijd – zijn debuut bij Jong FC Den Bosch.”

Toen de zaakwaarnemer (van zijn Italiaanse agent) de vraag kreeg naar een linksbenige centrale verdediger uit 2003, nam hij contact op met Justin en zijn ouders. “Een maand geleden is hij op stage geweest in Bologna en daar liet hij een zeer goede indruk achter. De club heeft aangegeven dat zij hem daar naartoe willen halen”, aldus de trotse vader. “Hij werd opnieuw uitgenodigd en is momenteel weer een 5-daags toernooi aan het spelen in Napels. Gisteren scoorde hij, tijdens de eerste wedstrijd, direct met het hoofd.”

Het is geen vervolgstage, wordt benadrukt. “Het hangt niet van deze week af. Bologna heeft al aangegeven dat ze hem willen hebben. Ze zijn nu aan het uitzoeken hoe hoog de opleidingsvergoeding is die ze aan FC Den Bosch moeten betalen.” Er lonkt dus een nog veel groter avontuur voor de scholier, wiens ouders hem alvast voorbereiden op wat mogelijk komen gaat: “Voor een jongen van 15 is het een hele stap om in zijn eentje naar Italië te gaan. Hij is deze week alleen op pad, dan kan hij meteen ervaren hoe het is om daar eventueel te gaan voetballen.”

Geef een antwoord