Steffan Moes nieuw bij Real Lunet

VUGHT – Opnieuw heeft de spelersgroep van Real Lunet een verandering ondergaan. Enkele dagen voor de deadline van de overschrijvingstermijn heeft de Vughtse tweedeklasser Steffan Moes weten te strikken. De 21-jarige aanvallende middenvelder, oorspronkelijk afkomstig uit de jeugd van Zwaluw VFC, komt over van FC Tilburg.

Moes brak op jonge leeftijd door in het eerste elftal van Zwaluw en maakte twee jaar geleden de overstap naar SVSSS, waar destijds Vughtenaar Pierre van Berkel de trainer was. Afgelopen seizoen besloot hij te gaan voetballen in Tilburg, maar een jaar later verlaat hij de eersteklasser voor een nieuw avontuur op redelijk vertrouwde grond. Komend seizoen speelt Moes weer, als vanouds, op Bergenshuizen, maar dan niet bij het Zwaluwnest, maar op het oostelijke deel van het Vughtse sportpark.

“Omdat ik een nieuwe studie ga beginnen”, legt hij uit. “Bij FC Tilburg heb ik het afgelopen jaar, ondanks een periode van blessureleed, veel geleerd. Helaas lukte het net niet om degradatie te voorkomen. Volgend seizoen wordt de reisafstand naar Tilburg een te grote belasting. Real Lunet sprak me aan omdat het dichter bij huis is en bovendien hebben ze de best voetballende ploeg uit de 2e klasse. Creatief, aanvallend voetbal met positiespel past goed bij mijn manier van spelen.”

Foto: sportfotobrabant.nl

Geef een antwoord