‘Volgend seizoen moet het echt anders’

VLIJMEN – Heel, héél groot was de opluchting bij Vlijmense Boys, toen de verlenging van de nacompetitiefinale tegen Den Dungen was afgelopen. Dankzij een treffer in dat extra deel van de wedstrijd (die in 0-0 was geëindigd) van goudhaantje Bjorn van Bijnen speelt de club uit Vlijmen ook volgend seizoen in de 3e klasse. “Dan moet het echt anders.”

Op het spiksplinternieuwe hoofdveld van Wilhelmina was het een echte degradatiekraker, zo vertelt Yvo van Engelen. “Het was niet goed, het was niet mooi, maar we hebben de handhaving binnengesleept. Dat is het allerbelangrijkste. En we zijn blij dat we in de derde klasse zijn gebleven, die nog meer ‘Bosch’ wordt dan die nu al is. Gelukkig ook met alle derby’s in de gemeente Heusden, want ook Haarsteeg is erin gebleven.”

De routinier van Vlijmense Boys is blij dat het erop zit. “Nu gaan we genieten van een verdiende zomerstop, want het was een lang seizoen. We moeten ons opladen om ons na de zomer te revancheren voor dit seizoen, want dat het komend jaar anders moet, dat weten we.” Wat Vlijmen de afgelopen jaargang op de mat legde, daarover is Van Engelen allerminst tevreden: “Hopelijk zijn er volgend seizoen minder blessures en hebben we een fittere selectie, dat scheelt al veel, verwacht ik. Maar hopelijk kunnen we ook weer meer gaan voetballen en beter spel laten zien. Want laatste weken was het vooral overleven en dat zag je terug op het veld.”

Foto: Edwin Beekmans

Geef een antwoord