Bossche versterking voor vijfdeklasser Hedel

HEDEL – Hoewel Hedel na een seizoen weer naar de 5e klasse is gedegradeerd, lijkt het eerste elftal van de plaatselijke voetbalclub er zeker niet zwakker op te worden. Het vertrek van een viertal spelers wordt moeiteloos opgevangen door een aantal (bekende Bossche) nieuwe gezichten. “Ik blijf ook gewoon lekker bij Hedel”, zegt Tim Quik, met wie we bijpraten.

De as-speler van de hekkensluiter van de 4e klasse E stond in 2017-2018 nog op de ledenlijst van BLC. “Vanwege blessures is dat me minder bevallen. Ik ben weer terug bij Hedel en zit hier gewoon lekker op mijn plek. Nee, ik heb geen ambities meer om nog ergens anders te gaan kijken.”

Op het teleurstellende afgelopen seizoen zegt de 25-jarige Hedelnaar niet al te negatief terug te kijken: “Ik vond het vooral erg ongelukkig, we hebben veel last van blessures gehad. Voor mijn gevoel hebben we – op een paar wedstrijden na – het hele seizoen goed meegedaan. We verdienden het ook regelmatig om te winnen, maar het viel telkens net niet onze kant op.”

Nieuwe selectie
De onderlinge twist met OSC’45 werd verloren, waardoor Hedel onderaan eindigde. De club speelt komend jaar dus weer (als enige club uit ons volggebied) in de 5e klasse. “Er had veel meer in gezeten, heel zonde”, aldus Quik. Maar in de laagste klasse van het standaardvoetbal kan Hedel wel eens hoge ogen gaan gooien, weet hij tegelijkertijd. Er vertrekken vier spelers: “Sander van Wijnen naar Roda Boys, Lukasz Junatowski naar Wilhemina’26, Jasper van Haaster naar OSC en Bas van der Star gaat lager voetballen. Althans, dat zegt ie. Je weet maar nooit.”

Er komen echter ook meerdere nieuwelingen bij. “Roy Netten (TGG), Jimmy Floor en Joep van der Heijden (CHC), Nick van Bakel en Younes Bouchti (RKVSC) en Daniel Wilik, een vriend van Lukasz, zijn welkome versterkingen voor ons. Daar worden we alleen maar beter van. Ik denk ook dat er meer concurrentie komt op trainingen. Dat hadden we afgelopen jaar, met zo’n kleine selectie en meerdere blessures, een stuk minder. Nu moet iedereen zich weer bewijzen. Met deze selectie moeten we bovenin mee kunnen draaien en proberen een periode te pakken. En misschien wel meer.”

Foto: Frank van Engelen

Geef een reactie