Toch geen Arabisch avontuur voor Havar

VUGHT – Een nieuw avontuur in Dubai leek aanstaande voor Arda Havar. Maar de bijna 33-jarige Rosmalenaar voetbalt komend seizoen toch ‘gewoon’ met Real Lunet in de 2e klasse. De reis naar de Verenigde Arabische Emiraten, op zoek naar het laatste beetje voetbalgeluk aan het einde van zijn carrière, bleek tevergeefs. “Ze wisten daar helemaal van niets.”

Havar deed deze zomer mee in de eredivisie van het beach soccer. “En dat ging super goed”, begint hij zijn verhaal. “Ik had ook een goede band met de trainer van het team. Die had contacten in Dubai of Qatar zitten. Hij stuurde videobeelden van mij die kant op en zo is het balletje gaan rollen.”

De voormalig speler van onder meer OJC Rosmalen, Kozakken Boys, FC Den Bosch en De Treffers mocht zich voor een keuring komen melden bij Al Wasl Sport Club. Hij moest echter zelf zijn ticket naar Dubai betalen. Daardoor was de Rosmalense balvirtuoos wel enigszins achterdochtig. “M’n trainer kreeg een berichtje van een manager uit die contreien en ik dacht ‘dat is een mooie kans’. Maar na wat op en neer appen moest ik 1100 dollar overmaken voor een visum en verblijf. Dat vond ik een beetje raar. Dat een club je wil hebben en je er miljoenen kunt pakken, maar dat je dan zelf je visum moet betalen. Ik heb het gedaan en ben wel die kant op gevlogen, maar twee dagen later was ik alweer terug. Ze wisten van niks, dus toen ben ik maar weer naar huis gegaan. Gelukkig kreeg ik mijn kosten wel terug van de club, want ik had een officiële uitnodiging gehad.”

Natuurlijk baalt Havar, maar ergens kan hij er inmiddels ook wel weer om lachen. “Het was ook eigenlijk te mooi om waar te wezen. Ik heb twee weken met OJC meegetraind om daar fit aan te komen. Daardoor was ik helemaal klaar voor het nieuwe seizoen met Real Lunet. Geen Dubai helaas, dan maar kampioen worden van de 2e klasse.”

Foto: Jan Verhoeven

Geef een antwoord