Tom Hendriks geniet van de randzaken

KRUISSTRAAT – Tom Hendriks gaat, na zijn overstap van CHC naar de Kruisstraat, zijn derde seizoen in bij RKKSV. Hij voelt zich erg thuis bij en vertelt honderduit over de Rosmalense vierdeklasser. “Een stabiele ploeg in het linkerrijtje van de 4e klasse worden, zou mooi zijn. Maar het mag niet ten koste gaan van de gezelligheid en sfeer.”

Hendriks werd twee jaar terug, als rasechte Bosschenaar, ‘super goed ontvangen’ in het feeërieke Kruisstraat, zo begint hij zijn verhaal: “Ik heb me heel snel en makkelijk aan kunnen passen. Naast de sportieve doelen straalt de club ook een positieve sfeer en gezelligheid uit. Iedereen behandelt elkaar hier met respect en de meesten beschikken gelukkig ook over een grote dosis humor. De kantine is, met de top barvrouwen Monique en Agnes, altijd vol.”

Niet alleen het voetballen bevalt de Bossche middenvelder bij RKKSV. Ook de randzaken kunnen hem wel bekoren. “Vrijwilligers en spelers organiseren samen regelmatig activiteiten om de teamspirit, voor alle teams, op en buiten het veld zo goed mogelijk te maken. In mijn eerste seizoen hebben we ons via de nacompetitie gehandhaafd en werd er bijvoorbeeld volop gefeest in de partybus die was geregeld. De selectieweekenden in Newcastle, Gent en Venlo zijn ook legendarisch. En de feestavonden en barbecues, die regelmatig op het programma staan, worden eveneens door iedereen gewaardeerd.”

70 jaar
Morgen staat er alweer zo’n feest gepland. Dan viert de voetbalclub van de Kruisstraat immers alweer haar 70e verjaardag. “Onze voorzitter Cees van Iersel is – met zijn lijflied ‘My Way’ – alvast aan het oefenen voor zijn optreden als Frank Sinatra”, weet Hendriks. “Het is ook meteen een goed moment voor de nieuwe jongens om op de tafel te komen staan en een liedje naar keuze te zingen. Daar kijk ik – los van het nieuwe voetbalseizoen – alvast met veel plezier naar uit.”

Na het weekend deel 2 van het gesprek met Tom Hendriks. Dan vertelt hij over de meest opvallende medespelers, de nieuwe trainer en zijn verwachtingen voor komend jaar.

Foto’s: Gonnie Helfrich

Geef een reactie