Nulandia verlengt al vroeg met Van Delft

NULAND – De competitie is nog niet begonnen, maar toch hebben Nulandia en hoofdtrainer Marc van Delft al overeenstemming bereikt over een langer verblijf bij de vierdeklasser. De Bosschenaar, die vorig jaar over kwam van TGG en zijn draai al snel wist te vinden, zal ook in het seizoen 2020-2021 trainer zijn van Nulandia.

Niet alleen Van Delft bevalt de samenwerking prima. Anderzijds wil de clubleiding ook graag met de hoofdtrainer verder. Van Delft: “Nulandia is een fijne club. De organisatie staat als een huis en de klik met de spelers, staf, technische commissie en andere mensen binnen de club is goed.” Van Delft was eerder onder meer trainer bij de amateurs van FC Den Bosch, TGG, FC Engelen, Baardwijk en opnieuw TGG. Hij merkt een verschil tussen de stadsclubs en een dorpsclub als Nulandia. ,,Hier zijn veel meer mensen echt betrokken bij de club. Als ze eenmaal lid zijn geworden, blijven ze dat eigenlijk voor altijd. Er zijn ook meer vrijwilligers, Nulandia leeft echt in het dorp. Dat zie je langs de lijn, maar ook in de kantine.”

De clubleiding van Nulandia zelf is ook content om de contractverlenging van Van Delft, in het dagelijks leven uitbater van een café in Rosmalen, al zo vroeg te kunnen melden. Rob van Nistelrooij: ,,Iedereen binnen onze vereniging ziet Marc graag bij onze club blijven. Hij past hier perfect als trainer, maar zeker ook als mens. Vandaar dat we er zo vroeg in het seizoen werk van hebben gemaakt.” Verder geeft Mart van Lokven, lid van de technische commissie, aan dat de verlenging ‘duidelijkheid en rust geeft’ naar iedereen binnen de club en de selectie.

Vorig seizoen strandde Van Delft met zijn ploeg in de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. Dus is de Bosschenaar met zijn ploeg ook dit jaar in de vierde klasse actief. Nulandia start de competitie op zondag 22 september met de derby tegen RKKSV.

Geef een reactie