Droomdebuut bij Vlijmen tegen Nieuwkuijk

VLIJMEN – Een debuut als hoofdtrainer van Vlijmense Boys om van te dromen voor Erik van Esch (52). Meteen tijdens de eerste competitieronde staat de derby tegen Nieuwkuijk op het programma. “Zeker in verband met mijn verleden daar is dit voor mij een speciaal duel. Maar belangrijker is dat we de eerste drie punten pakken.”

Van Esch vindt het ‘alleen maar mooi dat dit de eerste wedstrijd is’. Bij Nieuwkuijk begon hij immers als jongetje met voetballen. “Op vroege leeftijd kwam ik er al in het eerste. En ik mocht bij Nieuwkuijk ook mijn trainerscarrière bij een eerste elftal starten. Drie jaar heb ik Nieuwkuijk 1 getraind. Ik ben een Vlijmense, maar woon nu 50 meter van het sportpark van Nieuwkuijk vandaan. Dat alles maakt het extra speciaal. Maar belangrijker vind ik het nog dat we thuis aan de competitie beginnen. Vlijmense Boys moet goed starten en als dat ten koste gaat van Nieuwkuijk, vind ik dat alleen maar beter.”

Bij zijn nieuwe club is de voormalig hoofdtrainer van Nieuwkuijk en Berkdijk goed begonnen. “Ik ben blij met de drie bekeroverwinningen. Maar vooral met de grote selectie die we dit jaar hebben. En de grote trainingsopkomst en -inzet.” Van Esch gaat met Vlijmen vol vertrouwen van start in de 3e klasse C. “Derby’s blijven wedstrijden op zich en Nieuwkuijk heeft het vorig jaar heel goed gedaan. Maar ik denk zeker dat we kwaliteiten genoeg hebben om deze wedstrijd te winnen.”

Met Vlijmense Boys – Nieuwkuijk start ook de Willy Naessens Derby Cup van dit seizoen.

Foto: Wout Pluijmert

Geef een antwoord