Arikan: ‘Dit zijn de mooiste wedstrijden’

VLIJMEN – Hoewel zijn club er met de hakken over de sloot in bleef en Djemal Arikan tijdens de zomerstop niet al te veel positiviteit durfde uit te spreken, is Vlijmense Boys tot op dit moment een van de topploegen in de 3e klasse C. De rood-zwarten zijn na vijf duels nog ongeslagen en staan op de derde plaats. Zondag wacht een mooie derby.

Arikan is niet te euforisch, maar zal ongetwijfeld blij zijn met het feit dat zijn club weer een woordje meespreekt in de competitie. “Het gaat tot nu toe wel aardig dit seizoen. Hoe het ineens allemaal de goede kant op kan vallen? Geen idee. We staan als team veel beter. De ervaren mannen zetten het goed neer. Misschien is dat wel de sleutel tot succes.”

Vlijmense Boys moest vorig jaar Wesley Paymans het hele seizoen missen en Erwin van Iersel, Peti Lutgens en Yvo van Engelen waren ook langere tijd geblesseerd. Dat scheelt volgens Arikan een slok op een borrel. “Ik denk dat we gewoon heel veel pech hebben gehad afgelopen jaar. Veel geblesseerden, waardoor we veel belangrijke spelers moesten missen. En daardoor bleven de resultaten ook uit. Gelukkig zijn Wesley, Peti en Yvo weer terug. En Erwin is ook op de weg terug, maar nog niet fit om wedstrijden te spelen.”

Mooie derby
Arikan was verheugd toen hij hoorde dat alle buurclubs weer in dezelfde competitie waren ingedeeld. Daarmee werd immers duidelijk dat ook de derby’s dit seizoen weer op het programma staan. “Daar was ik blij mee, ja. Dit zijn toch de mooiste wedstrijden”, aldus de de rustige, niet zo spraakzame, aanvallende middenvelder van Vlijmen. Zondag wacht weer zo’n mooie derby in 3C. RKDVC – dat vorige week Haarsteeg nog met 5-1 versloeg – komt op bezoek en Arikan hoopt dat er weer drie punten aan het totaal toegevoegd kunnen worden. “Daar gaan we althans wel voor. Als we zo blijven spelen als de laatste weken, dan denk ik dat het wel moet lukken.”

Foto: Marcel Stupers

Geef een antwoord