Wedstrijd van de Week: Nemelaer – Best Vooruit

HAAREN – De wedstrijd die we deze week in de spotlights zetten, is een kelderkraker in de 1e klasse C. Nummer 11 Nemelaer ontvangt aanstaande zondag het Best Vooruit van Dennis Dekkers, dat hekkensluiter is. Het verschil maar 4 punten en de belangen zijn voor zowel de mannen van Dekkers als die van zijn collega Theo van Geffen groot.

Matige start van Nemelaer
Het is nog niet de start waar Nemelaer op had gehoopt. Het won alleen van Alverna, speelde gelijk tegen Erp en vorige week tegen FC Eindhoven amateurs werd ook een puntje gepakt. Woezik en TOP bleken te sterk. Maar als we Van Geffen mogen geloven gaat het qua spel echt niet zo slecht, al zit het resultaat in de 1e klasse C vooralsnog een beetje tegen.

Op zoek naar doelpunten
Ook vorig seizoen kende Nemelaer een wat mindere competitiestart. Pas toen er, nota bene, van Best Vooruit werd gewonnen (met 7-1!) ging het lopen en volgden er nog de nodige, grote overwinningen van de groen-gelen. Een uitslag als vorig jaar is vooralsnog ver zoeken in het Haarense. Het werd door sommigen tot de titelkandidaten gerekend, maar die hadden misschien nog niet vernomen dat topscorer Joeri Vugts dit seizoen niet in actie zal komen. Hij was het die met 29 doelpunten, waarvan 23 tussen november en april, aan de basis stond van de succesvolle periode van afgelopen jaargang.

De nieuwe voorhoede – gevormd door Gijs van Baast, Giel van de Ven en Teun Verlouw en/of Geert van de Ven – kwam in totaal tot slechts 4 doelpunten. Niet al te beste cijfers. Maar wellicht is Best Vooruit wederom het juiste medicijn.

Flinke verjonging
Nu is Best Vooruit dan wel van buiten onze omgeving, helemaal onbekend is de ploeg natuurlijk ook weer niet. De trainer bijvoorbeeld is Dennis Dekkers. De Vlijmenaar kende z’n mooiste periode bij OJC Rosmalen. Ooit begonnen bij de A1, doorgeschoven naar het 2e en daarna hoofdtrainer bij het 1e, waarmee hij in 2014 de bekroning neerzette met een kampioenschap in de Hoofdklasse.

Best Vooruit is tevens bekend van de Meierij Cup, die het al eens won. De club heeft met 1 punt uit 4 duels ook een matige competitiestart. Moet wel gezegd worden dat Best noodgedwongen een flinke verjonging onderging afgelopen zomer. Om verschillende redenen stopten of vertrokken zo’n 7 basisspelers.

Wat kunnen we verwachten?
Best Vooruit kan zich eigenlijk geen nederlaag permitteren, maar Nemelaer verloor thuis nog niet en wil dat ongetwijfeld graag zo houden. Beide ploegen kunnen, gezien de ranglijst, een overwinning goed gebruiken. De verschillen in het rechterrijtje zijn klein.

Historie
De afgelopen 10 jaar stonden beide teams, steeds in de 1e klasse, 10 keer tegenover elkaar. Nemelaer won 3 keer, 3 maal werd het gelijk en vier keer ging de zege naar Best Vooruit. Op twee uitschieters na zit er ook weinig verschil tussen beide ploegen.

31 oktober 2010, 1e klasse C
Best Vooruit – Nemelaer 5-1
(Kevin van Kempen)

27 maart 2011, 1e klasse C
Nemelaer – Best Vooruit 0-2

11 september 2011, 1e klasse C
Best Vooruit – Nemelaer 2-2
(Thijs Burgmans, Wesley Diepens)

29 januari 2012, 1e klasse C
Nemelaer – Best Vooruit 2-1
(Rick te Riele, Johan Vissers)

14 oktober 2012, 1e klasse C
Best Vooruit – Nemelaer 3-2
(Niek van Sprang, Kevin van Kempen)

17 maart 2013, 1e klasse C
Nemelaer – Best Vooruit 1-1
(Ruben Buvens)

26 november 2017, 1e klasse C
Best Vooruit – Nemelaer 0-2
(Joeri Vugts 2x)

13 mei 2018, 1e klasse C
Nemelaer – Best Vooruit 1-2
(Luuk Vermeer)

25 november 2018, 1e klasse C
Nemelaer – Best Vooruit 7-1
(Joeri Vugts 3x, Giel van de Ven 2x, Daan van den Brand, Gijs van Baast)

12 mei 2019, 1e klasse C
Best Vooruit – Nemelaer 1-1
(Giel van de Ven)

Geef een reactie