Roy Fitters: ‘Tijd voor iets nieuws’

NIEUWKUIJK – Hij timmerde het afgelopen decennium aardig aan de weg en leek haast volledig op zijn trainerscarrière gefocust. Toch is Roy Fitters momenteel ‘fulltime’ voetballer. Zondag hoopt hij, tijdens de derby tegen Haarsteeg, te scoren namens Nieuwkuijk 1. Maar het wordt ook tijd voor iets nieuws. “Ik verveel me kapot, joh.”

Al jarenlang staat Fitters bekend als een fanatiek trainersbaasje. Hij trainde heel wat seizoenen achter elkaar een talentvolle lichting in de Nieuwkuijkse jeugd. “Tot vorig jaar, toen ze de JO19-1 waren. Voor Kuijkse begrippen echt een geweldige lichting. Inmiddels staan Miquel (de Wijs, red.) en Dorus (Elshout, red.) in de basis bij het eerste, Max (van den Heuvel, red.) heeft de laatste twee wedstrijden gekeept en er zijn al meer jongens mee geweest voor de bank. Allemaal jongens die nog in de jeugd mogen spelen. Prachtig om hen naar de senioren te hebben mogen begeleiden.”

Fitters deed dat altijd samen met Erik van Esch, de huidige hoofdtrainer van Vlijmense Boys. “Naast mijn broertje speelde ook zijn zoon in het team. Echt een super goede voetballer, maar helaas zó blessuregevoelig. In de beginjaren was Erik hoofdtrainer, ik assistent. De laatste drie jaar was het andersom. Ik heb tussendoor bij Brabant United O12 mijn trainerspapieren gehaald. Ook een supermooie tijd. Veel mensen ontmoet en heel veel geleerd ook.”

Kieskeurig
Voor het eerst na tien drukke seizoenen zit de trainer nu middenin een snipperjaar. “En dat bevalt totaal niet”, is hij duidelijk. “Het wordt tijd voor iets nieuws. ‘s Avonds verveel ik me, joh. En vooral de zaterdagen. Ga je bij verschillende clubjes kijken, zijn al die teams lekker bezig en sta jij daar langs de zijlijn. Niks voor mij. Ik wil weer snel aan de slag, maar ben wel kieskeurig.”

Voorlopig moet de aanvaller het doen met zijn optredens in het eerste van zijn club Nieuwkuijk. “Compensatie wil ik het niet noemen, maar ik vind het spelletje gewoon geweldig. Het liefst ouwehoer ik de hele dag over voetbal en kijk ik het elke avond.”

Wrijving
Afgelopen weekeinde kampte hij met de naweeën van een ontstoken verstandskies. De week ervoor stond Fitters wel aan de aftrap. “Het ligt er ook maar net aan hoe we spelen, wat ze nodig hebben.” Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Haarsteeg. “De belangrijkste wedstrijd van het jaar. Dat telt pas”, zegt de schilder monter. “Of dit dé derby is? Vanuit Nieuwkuijk-kant zit daar wel de meeste wrijving, ja. We hebben veel blessures, dat is jammer richting zondag. Maar zo hebben we ook van DSC gewonnen.”

De wedstrijd tussen Nieuwkuijk en Haarsteeg telt uiteraard weer mee in de rangschikking van de Willy Naessens Derby Cup van dit seizoen.

Geef een antwoord