Katers na periodetitel bij Nulandia

NULAND – De eerste periodetitel van de 4e klasse F werd een prooi voor Nulandia en dat werd goed gevierd op sportpark Duyn en Dael. “Het deed pijn vanmorgen”, lacht Willem van Santvoort, die weet dat hij niet de enige met een kater was. “Onze trainer (Marc van Delft, red.) is nu 11-11 aan het vieren, maar die had er ook nog last van”, lacht de middenvelder.

Met zeven overwinningen en een gelijkspel is Nulandia de terechte periodewinnaar, vindt Van Santvoort. “We staan organisatorisch super goed en scoren makkelijk op dit moment. Ik denk dat we elkaar ook tijdens de training en voorafgaand aan de wedstrijd scherp houden. En we hebben met Marc wel de juiste klik gevonden. Wat voor klik? Alles klopt gewoon. Hij weet bij een aantal spelers de juiste snaar te raken en zorgt daarnaast voor een eenheid. Hij kan z’n best ouwehoeren, maar weet dat op de juiste momenten af te stemmen. En assistent Gerard Burg is daar ook wel heel belangrijk in, moet ik zeggen.”

Wat Van Santvoort betreft is de periodetitel nog maar het voorgerecht. “En helemaal als ik dadelijk zelf weer meer minuten ga maken”, lacht hij er als een boer met kiespijn bij. Want hoewel de voormalig aanvoerder vol lof over de trainers praat, speelt hij niet veel. “Net voor de start van de competitie raakte ik m’n basisplaatsje kwijt. Aangezien we natuurlijk super goed zijn gestart, is er weinig reden voor Marc om te schuiven. Ik heb twee keer in de basis gestaan en moest het verder doen met invalbeurten. Maar dat gaat goed komen. In januari gaan we nog op trainingskamp in Benidorm, dus met mij in de basis gaan we op naar het kampioenschap.”

Geef een reactie