‘Ik wil ooit kampioen worden met Nulandia’

NULAND – Nee, Coen van Schijndel hoor je niet mopperen over zijn eerste seizoen in het eerste elftal van Nulandia. De 19-jarige linkspoot is – tegen zijn verwachtingen in – basisspeler in het team van Marc van Delft, leert veel van zijn ervaren ploeggenoten én vierde onlangs het binnenhalen van de periodetitel. “Dit is precies wat ik altijd heb gewild.”

Van Schijndel is een van de drie jongelingen die dit seizoen de stap heeft gemaakt naar het eerste elftal. Samen met Teun van der Donk en Sam Lemstra kwam hij in de voorbereiding ineens in een kleedkamer met veelal oudere gasten. “Dat was wennen, in het begin zeg je nog niet zo veel. Maar als je een tijdje meeloopt, gaat het snel. We laten ons nu echt wel horen”, grijnst Van Schijndel. Trainer Marc van Delft betrok hem, Lemstra en Van der Donk van begin af aan ook bij het eerste elftal. Zelf dacht Van Schijndel, die vorig seizoen al wel zijn debuut maakte tegen Nijnsel, bij het tweede aan te sluiten. Maar op de Maasdonk Cup ging het goed en sindsdien is hij basisspeler. “Dat had ik niet verwacht, nee. Het gaat goed.”

FC Den Bosch
Hij merkt dat hij beter wordt. De linkspoot speelde in de E- en D-jeugd drie seizoenen bij FC Den Bosch en keerde daarna terug naar Nulandia. Rond zijn 15de merkte Van Schijndel dat hij niets liever wilde dan zo snel mogelijk in het eerste te spelen. Door dat fanatisme ging hij weleens over de schreef. Van Schijndel lacht: de rode kaart tegen rivaal Nooit Gedacht komt ter sprake. Dat was bepaald geen slimme overtreding, weet hij. “Dat was niet zo handig. Ik had het toen wat minder naar mijn zin in mijn eigen team (de JO19-1, red.), nu zal zoiets me niet snel meer gebeuren.” Hij noemt Joris Razenberg en Geert en Rik Korsten als spelers die veel met hem bezig zijn en van wie hij veel leert. “Ik heb ook geen rode kaart meer gepakt.”

Schot
Van Schijndel pikt geregeld een doelpunt mee. Laatst tegen WEC pakte hij met zijn teamgenoten de periodetitel en zette hij zijn ploeg met een fraai afstandsschot op een 1-0 voorsprong. Nulandia draait sowieso als een trein. “Ik wist vooraf niet echt wat ik kon verwachten, tegen de meeste teams heb ik nooit gespeeld. Bij ons staat het nu echt goed, het is fijn om in zo’n team te spelen.” Hij wil zijn toekomstige dromen snel waarmaken. “Ik wil ooit kampioen worden met het eerste.” Dat wil hij niet zomaar: vader en inmiddels fanatiek toeschouwer Bert werd ooit kampioen als (reserve-)doelman van Nulandia. Coen wil maar wat graag in diens voetsporen treden, het liefst dit seizoen al. En de linkspoot wil meer. “De oudere generatie bij Nulandia gaat een keer stoppen, dat weet je. Dan wil ik het met de nieuwe generatie over gaan nemen. Met nieuwe en frisse gasten ervoor zorgen dat er een mooie selectie blijft staan.”

Door: Chris Ottens

Geef een reactie