‘Terugkeer Joeri Vugts maakt Nemelaer nog sterker’

HAAREN – Nemelaer is na een moeizaam begin ijzersterk bezig in deze competitie. Zo won de Haarense eersteklasser afgelopen zondag met maar liefst 7-2 van Unitas’30 uit Etten-Leur. Het was alweer de zevende wedstrijd waarin men ongeslagen bleef. Vleugelaanvaller Gijs van Baast (25) had met drie goals een belangrijk aandeel in de zevenklapper.

Van Baast verdubbelde zondag zijn doelpuntenproductie van drie naar zes gescoorde goals dit seizoen. “Leuk dat ik weer eens drie keer scoorde”, geeft hij toe. “Maar het belangrijkste was dat we wonnen met grote cijfers en een prima wedstrijd speelden.” Nemelaer is na een moeizaam begin van de competitie de laatste weken aan een flinke opmars bezig. “We zijn ook in de beginfase van het seizoen door geen enkele ploeg weggespeeld. Maar de kansen die we toen misten, worden nu wel volop benut. Door de overwinningen van de laatste tijd staan we inmiddels op de vijfde plek”, verklaart Van Baast. “Bovendien begonnen we deze competitie zonder onze geblesseerde spits Joeri Vugts, die afgelopen jaar maar liefst 29 keer scoorde, en dat is natuurlijk even wennen. Maar Geertje van de Ven blijkt hem prima te vervangen.”

Inmiddels blijkt de blessure van Vugts sneller te zijn hersteld dan verwacht. De spits traint alweer volle bak mee met de selectie en maakte zondag tien minuten voor tijd zijn rentree als invaller. Van Baast verwacht dat de topscorer na de winterpauze weer volledig inzetbaar is. “Joeri’s terugkeer maakt ons team nog sterker. Bovendien wordt de concurrentie in de voorhoede weer een stuk groter en dat is alleen maar goed.”

Ongekend hoog
Nemelaer speelt inmiddels alweer bijna tien jaar in de 1e klasse. Een ongekend hoog niveau voor een dorpsclub die het met nagenoeg allemaal zelfopgeleide spelers doet. De club is na het veel grotere OJC Rosmalen zelfs de hoogst spelende club in het 073-gebied. Van Baast, die na een verblijf in de jeugd van PSV, het beloftenteam van NAC en Dongen vier jaar geleden terugkeerde bij Nemelaer, heeft wel een verklaring voor de goede en constante prestaties van de Haarense club in het afgelopen decennium. “Er worden bij nooit onrealistische doelstellingen uitgesproken, dat we zouden moeten promoveren of zo. Het gaat allemaal lekker relaxed en ontspannen. En juist in dat sfeertje wil iedereen zo goed mogelijk presteren. Ik heb er nooit spijt van gehad dat ik hier terug ben gekeerd.”

Waar het seizoen voor Nemelaer kan eindigen, daar denkt vooralsnog niemand aan. “Er steekt dit seizoen geen enkele ploeg bovenuit in onze competitie. Dus wie weet kunnen we tot het eind bovenin mee blijven draaien. Maar ik ga echt niet van de daken roepen dat het ook daadwerkelijk gebeurt. Dat past niet bij Nemelaer”, besluit Van Baast.

Door: Kees van der Zandt  |  Foto: sportfotobrabant.nl

Geef een reactie