Van Eijndhoven: ‘Voelen ons tekort gedaan’

DEN BOSCH – Een goeie week nadat hij samen met Frank Brands werd bedankt door Roda Boys, zit het Jan van Eijndhoven nog steeds niet lekker. De 57-jarige Bosschenaar, alweer heel wat jaren de ‘vaste’ assistent van zijn collega, was het liefst door de voordeur vertrokken. “We balen dat we ons werk niet mogen afmaken, voelen ons tekort gedaan.”

Zie ook: Brands en Van Eijndhoven staan op straat (03-12-’19)

Na dit seizoen zouden ze het, na drie jaar, samen voor gezien houden bij de zaterdag tweedeklasser. Enkele dagen later waren ze echter plotseling al niet meer welkom. “Het bericht van de technische commissie om per direct te stoppen, viel toch wel koud op ons dak”, aldus Van Eijndhoven. “We zijn het er absoluut niet mee eens, maar moeten ons neerleggen bij de eenzijdige beslissing.”

Hij zegt wel wat gewend te zijn, maar was er toch een paar dagen beduusd van. “Zeker nu het voetbal en de resultaten de laatste wedstrijden steeds beter werden. In ons eerste seizoen streden we tot het laatst om de titel mee en strandden we in de nacompetitie. Vorig jaar stonden we tot aan de winterstop bovenaan, maar helaas konden we dat niet doortrekken. Mede ook door het wegvallen van belangrijke spelers als Mike Scholten, Sjors Maas en Cristian van Aalst.” Dit seizoen kon Roda Boys de prima voorbereiding, met een schamele 5 uit 5, geen goed competitievervolg geven. “Daarover hebben we intern gesproken. We wilden het ombuigen en dat werd in de laatste drie wedstrijden ook wel duidelijk. In de tweede periode deden we met 6 uit 2 bovenaan mee.”

Ondanks de zege op Tricht (2-3) moest het trainersduo echter op het matje komen. Ze wisten direct hoe laat het was. “De beslissing was voor onze laatste wedstrijd al gemaakt. We koesteren geen wrok jegens de club, die het overigens keurig heeft afgewikkeld, maar vinden het onterecht dat we niet door de voordeur hebben mogen vertrekken. We hebben altijd naar eer en geweten gehandeld, de club nooit in diskrediet gebracht, en voelen ons daarom toch wel tekort gedaan.” 

Emotioneel
Dat ook een groot deel van de spelersgroep het plotselinge vertrek niet helemaal kon plaatsen, werd duidelijk toen vorige week afscheid genomen moest worden. “Dat was best emotioneel”, aldus Van Eijndhoven. Het nieuwe trainersduo op De Maaskant wordt gevormd door oud-spelers Jorco de Kok en Mike Scholten. Een verdienstelijk debuut kenden zij afgelopen zaterdag niet. Laagvlieger GJS versloeg Roda Boys met 0-4.

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord