Winteroverzicht: gemis van scorende spitsen

HAAREN/ZALTBOMMEL – Het aantal in de 1e klasse actieve regioclubs is al jaren minimaal. Afgelopen zomer werd het echter verdubbeld, toen Nivo Sparta terugkeerde op het niveau waarop Nemelaer al jaren prima presteert. Beide clubs, die op een andere weekenddag hun wedstrijden afwerken, vinden we halverwege het seizoen terug in het rechterrijtje.

In de 1e klasse C staat Nemelaer staat momenteel 10e, met 15 punten uit 11 duels. Vooralsnog een niet al te hoge klassering, maar tegelijkertijd heeft de ploeg van trainer Theo van Geffen slechts 7 punten minder dan koploper Alverna. Vorig seizoen kende Nemelaer eveneens een moeizaam eerste halfjaar, om er vervolgens een prima twee seizoenshelft uit te gooien. Gebeurt dat dit seizoen opnieuw? De uitblinkende topscorer van vorig seizoen, Joeri Vugts, is een heel stuk sneller hersteld dan verwacht en daarmee heeft Van Geffen na de winterstop in ieder geval meer aanvallende opties.

Doelpunten vergeten
Over uitblinkende topscorers gesproken. Nivo Sparta stond bij de start van dit seizoen voor de vraag: hoe wordt Willem Looijen vergeten? De spits keerde afgelopen zomer, na in drie seizoenen tijd voor 77 doelpunten te hebben gezorgd, immers terug naar zijn eerste club SVS’65. Vorig jaar vormde hij samen met Frenk Schaap nog een uitstekend scorend duo, maar iemand anders moest dit seizoen zijn haast ontelbare treffers doen vergeten. En dat een niveautje hoger, na het kampioenschap dat Nivo vorig seizoen wist te behalen.

Tijdens de eerste duels in de 1e klasse zaterdag was het gemis van de goalgetter misschien ook wel te merken. In de eerste 5 wedstrijden kwam de club uit Zaltbommel maar 2 keer tot scoren en de eerste 6 potjes leverden welgeteld 1 punt op. De laatste weken begint de Bommelse machine echter weer enigszins te draaien. 10 punten werden er na de valse start gepakt. De ‘Watertorenploeg’ heeft het nog altijd lastig, maar is weer helemaal terug in de race. Nivo Sparta bezit momenteel de 12e plaats en zal er alles aan gaan doen om ook in seizoen 2020-2021 nog eersteklasser te zijn.

Foto: sportfotobrabant.nl

Geef een antwoord