Winteroverzicht: buitenbeentje in 2e klasse

DEN BOSCH – Van de vier regioclubs in de 2e klasse H springt er dit seizoen eentje uit. Maar dan wel in negatieve zin, want wat Real Lunet in de eerste seizoenshelft liet zien, daarmee had men in Vught (en ook daarbuiten) eigenlijk geen rekening gehouden. In dit winteroverzicht eveneens aandacht voor Helvoirt, EVVC en Emplina.

Ondanks het vertrek van de hele voorhoede werd Real Lunet aan het begin van het seizoen gezien als een van de grootste titelkandidaten, zo niet dé grote favoriet. Maar het werd niet de start waar Real op hoopte. Mede vanwege blessures bij de nodige bepalende spelers stond het op een gegeven moment zelfs helemaal onderaan. De Vughtenaren trakteerden hun publiek nog wel op een grote surprise, door de laatste competitiewedstrijd van 2019 in eigen huis (als hekkensluiter) te winnen van koploper Berghem Sport. Het werd liefst 5-0, maar dat kon een zeer matig halfjaar niet verbloemen. Real verliet er wel de laatste plaats mee; het staat nu 12e. Niet een van de aanvallers, maar oud-prof Arda Havar (foto) is – misschien wel volgens verwachting – de clubtopscorer met 6 goals.

Bij EVVC is er geen vuiltje aan de lucht. De club redde zich afgelopen seizoen maar net via de nacompetitie, maar halverwege deze competitie staan de Vinkelnaren op de 4e plaats. De nieuwe trainer, Antwan van Rijn, heeft de zaken tot nu toe dus goed voor elkaar. Ondanks het feit dat smaakmaker Gerwin van der Boom nog steeds niet helemaal fit is, won EVVC de laatste drie wedstrijden voor de winterstop overtuigend, met de 5-0 tegen Volkel als hoogtepunt.

Omgekeerde
Emplina vinden we momenteel terug op plek 6. Ook zij wisten zich een halfjaar geleden maar net (rechtstreeks) te redden en dit seizoen ziet het er vooralsnog heel anders uit. Met enkele versterkingen als Guillermo Le Couvreur hoopte Emplina zorgeloos in de 2e klasse te gaan spelen en dat lukt tot nu toe vrij aardig. Hoewel de resultaten de laatste weken wat minder zijn, was men met 10 punten uit 5 duels wel uitstekend gestart.

Voor Helvoirt geldt juist het omgekeerde. Die ploeg startte matig, maar had het de laatste weken voor de winterstop juist wel weer goed op de rit. Het hoogtepunt was de 2-8 zege op toenmalig koploper Vianen Vooruit. Helvoirt staat momenteel 7e en won de eerste (oefen)wedstrijden van 2020 ook alweer; met 2-3 bij Nieuwkuijk en 6-0 van SCG’18.

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord