Van Kempen gaat weer voetballen met vrienden

HAAREN – Kevin van Kempen keert volgend seizoen terug bij Nemelaer. De 30-jarige spits speelt nu nog bij zaterdag hoofdklasser Achilles Veen en daarvoor twee seizoenen bij OJC Rosmalen. “Die uitstapjes waren mooi om mee te maken, maar ik ben toch blij om volgend seizoen weer met met mijn vrienden te voetballen bij Nemelaer.”

Van Kempen leek vergroeid met Nemelaer. Hij debuteerde op zijn zestiende jaar in het eerste elftal van de hechte dorpsclub en maakte er als aanvoerder de opgang mee van anonieme vierdeklasser naar gerespecteerd eersteklasser. Het baarde drie jaar geleden dan ook veel opzien in het regionale voetbalwereldje dat de zo honkvast lijkende clubman ‘zijn’ Nemelaer nog verruilde voor de toenmalige derde divisionist OJC Rosmalen. “Nemelaer zal altijd mijn club blijven, maar een kans om op deze leeftijd nog op hoger niveau te spelen wil ik niet laten lopen”, verklaarde hij destijds zijn overgang naar Rosmalen.

Twee jaar speelde Van Kempen bij OJC. Hij was er niet altijd basisspeler, maar door zijn inzet en doelpunten werd hij toch volop gewaardeerd bij de spelers en supporters. Desondanks maakte hij vorig jaar zomer de overgang naar zaterdaghoofdklasser Achilles Veen. “Het lijkt me wel leuk om de sfeer en entourage van het zaterdagvoetbal mee te maken”, liet Van Kempen weten bij zijn overgang. Zijn verblijf in Veen blijft echter maar beperkt tot een seizoen. De komende jaargang draagt hij weer het vertrouwde groen-gele shirt van Nemelaer.

Niet willen missen
Van Kempen, inmiddels woonachtig in Den Bosch, speelt dit seizoen bij Achilles lang niet elke wedstrijd en krijg het steeds drukker op zijn werk. “Maar de voornaamste reden van mijn terugkeer is toch wel dat ik bij Nemelaer weer met mijn vrienden ga spelen. Ik had de afgelopen drie jaar bij OJC en Achilles niet willen missen, maar straks lekker weer spelen met allemaal oude bekenden is ook hartstikke leuk. Ik verheug me in ieder geval ontzettend op mijn terugkeer bij mijn oude cluppie.”

Nemelaer-trainer Theo van Geffen is blij met de terugkeer van Van Kempen. “Met onze weer herstelde topscorer Joeri Vugts, Geert Van de Ven, Teun Verlouw en Gijs van Baast hebben we al een prima voorhoede. Maar met de komst van de ervaren Kevin is die nog sterker en breder geworden. Een heel ander type speler als de huidige voorhoedespelers, maar we kunnen hem goed gebruiken. Kevin is balvast en goed voor de sfeer in de groep.  Ik ben dan ook ontzettend blij met zijn komst.” Van Kempen ziet de terugkeer ook zeker zitten: “We gaan er alles aan doen om er volgend seizoen iets moois van maken.”

Door: Kees van der Zandt

Geef een reactie