Winteroverzicht: wisselvallig in 4e klasse

DEN BOSCH – Aan het begin van het seizoen werden de in de 4e klasse actieve regioclubs opgedeeld over verschillende competities. Voor Maliskamp en Jan van Arckel wachtten tripjes naar de (Osse) clubs aan de Maas, Bommelerwaard en Betuwe, terwijl RKKSV, Nulandia, OSC’45, Wilhelmina en Boxtel strijden met ploegen uit de Langstraat en Meierij.

De resultaten zijn wisselend. In de 4e klasse E was het Maliskamp van aanvoerder Ron van Boxtel (foto), na het zo succesvol verlopen afgelopen seizoen, volgens iedereen de grootste titelkandidaat. Na 12 duels heeft het echter al 7 punten achterstand op RKTVC. Tegen die Tielse koploper werkte Maliskamp wel een opvallende (thuis)wedstrijd af. Het laatste halfuur gebeurde dat, op last van de scheidsrechter, zonder publiek. Jan van Arckel is in dezelfde klasse middenmoter met een 8e plaats. Te sterk om in degradatienood te geraken, maar te wisselvallig om bovenin een rol van betekenis te kunnen spelen, zo lijkt het.

In de 4e klasse F waren onze regioclubs wél in vorm. Nulandia is daar de ongeslagen koploper, met één verliespunt minder dan Avesteyn. Boxtel is, na 9 duels ongeslagen te zijn gebleven, terug te vinden op een knappe 3e plaats en Wilhelmina (op Nulandia na de meest scorende ploeg van de competitie) staat 5e. De versterkte Kanaries werden geacht een goede gooi te gaan doen richting promotie, maar de resultaten zijn nog te wisselend.

Bij RKKSV zijn de verwachtingen minder hoog. De ploeg staat momenteel 10e en dat is gewoon prima, maar dat geldt niet voor OSC’45. Na een goede start is de Orthense club toch behoorlijk weggezakt naar de 12e plaats. Afgelopen zondag werd (na twee opmerkelijke rode kaarten) gelijkgespeeld tegen de hekkensluiter.

Foto: sportfotobrabant.nl

Geef een antwoord